Sami Puro

Lentäjäliitto: Lentämisen sirpaloituminen vaarantaa lentoturvallisuuden

1 viesti aiheessa

Lentokone tulee yhdestä maasta, lentäjät toisesta ja matkat tehdään kolmannessa maassa. Omistaja käärii rahat taskuun neljännessä maassa.

 

Kustannusten polkeminen tällaisilla konsteilla on uhka eurooppalaiselle lentoturvallisuudelle, arvioi puheenjohtaja Hannu Korhonen Suomen Lentäjäliiton turvatoimikunnasta.

 

Jotkut yhtiöt hajauttavat hänen mukaansa toimintaansa useisiin maihin ja ketjuttavat alihankkijoita niin, että vastuu leviää käsiin.

 

"Kuka valvoo tällaista kokonaisuutta? Miten saadaan esimerkiksi lentäjät motivoitumaan tällaisessa tilanteessa", Korhonen sanoo.

 

Hän puhui liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja ilmailutoimittajien järjestämässä lentoturvallisuusseminaarissa Helsingissä.

 

Kustannuksia kyttäävät yhtiöt löytävät säästökeinoja vikkelämmin kuin mitä viranomaiset ehtivät niitä tarkastamaan. Korhonen katsoo, että esimerkiksi Euroopan lentoturvallisuusvirasto Easa on hidas reagoimaan alan muutokseen.

 

"Taloudelliset säästöt ovat hyviä, jotta lentolippujen hinta alenee, mutta muutos on niin nopea, että säännöstö ja rakenteet eivät pysy perässä."

 

Euroopassa kasvaa myös trendi, jossa lentäjä ei tee enää perinteistä uraputkea yhden yrityksen leivissä vaan hakee oppinsa sieltä sun täältä.

 

"Tässä on omat riskinsä tulevaisuudessa", jatkaa Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Lent%C3%A4j%C3%A4liitto+Lent%C3%A4misen+sirpaloituminen+vaarantaa+lentoturvallisuuden/a1396929800827

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään