Peter Tähtinen

Suomen ensimmäinen LAPL(A) ATO hyväksytty BSA:lle

1 viesti aiheessa

​TIEDOTE​1/1

 

​3.4.2014

 

 

Blue Skies Aviation Oy kouluttaa ensimmäisenä Suomessa uutta kevyiden ilma-alusten lentolupakirjaa LAPL(A) varten.

 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on 26.3.2014 ensimmäisten joukossa myöntänyt Blue Skies Aviation Oy:lle Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA vaatimusten mukaisen lentokoulutusorganisaatiohyväksynnän (ATO, approved training organisation). Hyväksynnän edellytyksenä on EU:n lentomiehistöasetuksen mukaiset turvallisuuden- ja vaatimustenmukaisuudenhallintajärjestelmät. Järjestelmien rakentaminen ja vaadittujen prosessien valmistelu on aloitettu keväällä 2013 ja hyväksyntäprosessi on käynnistetty lokakuussa 2013.

 

Blue Skies Aviation Oy on ensimmäinen lentokoulu Suomessa, joka antaa koulutusta täysin uutta kevyiden ilma-alusten lupakirjaa LAPL(A) (light aircraft pilot licence (aeroplanes)) varten. Kevyiden ilma-alusten lupakirja LAPL(A) oikeuttaa lentää lentoonlähtömassaltaan korkeintaan 2000 kg painoisia yksimoottorisia mäntämoottorikäyttöisiä maalentokoneita. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes kaikkia Suomessa lentäviä yleisilmailukoneita. LAPL(A) lupakirjaan voi liittää myös yö- ja taitolentokelpuutukset. Lupakirjan oikeudet ovat lähes samat kuin yksityislentäjän lupakirjassa PPL(A) (private pilot licence (aeroplanes)), mutta koulutusvaatimukset ovat huomattavasti kevyemmät. Niin on myös hinta, alkaen 7650€, madaltaen kynnystä harrastuksen aloittamiselle. Ensimmäiset oppilaat ovat jo aloittaneet koulutuksen.

 

Uuden hyväksynnän myötä koulutuslupaan lisättiin myös muita koulutusohjelmia. Blue Skies Aviation Oy:n tarjoamat koulutuslajit ovat:

• LAPL(A)​ kevyiden ilma-alusten lupakirja

• PPL(A) ​yksityislentäjän lupakirja

• SEP(sea)​ vesilentokelpuutus

• MEP(land)​ monimoottoriluokkakelpuutus

• AERO(A) ​taitolentokelpuutus

• NF(A)​ yölentokelpuutus

• FI(A)​ lennonopettajakelpuutus

• CRI SEP​ luokkakouluttajakelpuutus SEP

• CRI MEP ​luokkakouluttajakelpuutus MEP

• UPL​ ultrakevytlentäjän lupakirja

• UL(sea)​ ultrakevyt vesilento-oikeus

• UP(FI)​ ultrakevytlennonopettajakelpuutus

 

 

Blue Skies Aviation Oy on vuodesta 2009 lähtien Lahti-Vesivehmaan lentopaikalla toiminut lentokoulu. Lentokoulutusta harjoitetaan myös Vaasassa ja uusien sivutoimipisteiden mahdollisuuksia kartoitetaan jatkuvasti. Blue Skies Aviation Oy on ensimmäinen ja ainoa lentokoulu, jolla on täysin suomenkieliset hyväksytyt etäopiskeluteoriakurssit LAPL(A) ja PPL(A) lupakirjoja varten. Lentokoulutuksen lisäksi yhtiö tuottaa lentokoulutukseen liittyviä asiantuntijapalveluita ja konsultointia.

Lisätietoja antaa​

 

Pekka Kauppinen​​ +358405189871

Vastuullinen johtaja​​

pekka.kauppinen@blueskies.fi

 

Blue Skies Aviation Oy

Lentotie 89​010-3227761​

Info@blueskies.fi

 

17130 Vesivehmaa​

010-3227762​

www.blueskies.fi

 

StarVation onnittelee!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään