Juha Klemettinen

Finnair mukaan Pohjois-Atlantin liikenteen yhteishankkeeseen

7 viestiä aiheessa

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

Finnair liittyy American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen

Finnair liittyy lähitulevaisuudessa oneworld®-allianssiin kuuluvien American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian Pohjois-Atlantin liikennettä koskevaan yhteishankkeeseen, joka perustettiin lokakuussa 2010.

 

Finnairin liityttyä yhteistyöhön myöhemmin kuluvan vuoden aikana yhtiön asiakkaat niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa hyötyvät entistäkin laajemmasta lento- ja palvelutarjonnasta sekä myös sujuvammista vaihtoyhteyksistä Atlantin-lennoilla.

 

Osana yhteistyötä Finnairin lennonnumero (AY*) lisätään tietyille American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian Pohjois-Amerikan ja Euroopan (EU sekä Norja ja Sveitsi) välisille reiteille. American Airlines, British Airways ja Iberia niin ikään lisäävät omat lennonnumeronsa (AA*, BA* ja IB*) Finnairin päivittäiselle New Yorkin ja Helsingin väliselle reitille. Yhteistyön myötä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin. Tämän lisäksi tarjolla on 163 jatkoyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja 126 Euroopassa.

 

Uusia mahdollisuuksia asiakkaille Atlantin molemmin puolin

 

Yhteistyössä mukana olevan neljän lentoyhtiön asiakkaat hyötyvät mm.

paremmin yhteen sovitetuista lentoaikatauluista, jolloin tarjolla on enemmän vaihtoehtoja sopivampiin aikoihin;

mahdollisuudesta kerryttää lentopisteitä tai -maileja uusilla codeshare-lennoilla yhteistyöyhtiöiden kanta-asiakasohjelmissa, joita ovat Iberia Plus, American Airlines AAdvantage®, British Airways Executive Club ja Finnair Plus;

erityisesti jatkoyhteysmatkustajia palvelevasta asiakaspalveluhenkilöstöstä lentoyhtiöiden seitsemällä keskuslentokentällä, jotka ovat New York JFK, London Heathrow, Madrid, Chicago, Miami, Dallas ja Los Angeles;

mahdollisuudesta tehdä lähtöselvitys ja tulostaa tarkastuskortti joko lentoa operoivan lentoyhtiön verkkosivuilla tai sen yhtiön, jonka kautta lento on varattu.

 

Yhteistyö laajentaa asiakkaidemme kohdevalikoimaa huomattavasti ja avaa Pohjois-Euroopan reitit aivan uudelle potentiaaliselle asiakasverkostolle, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Allister Paterson. Yhtenäinen hinnoittelu lisää joustavuutta asiakkaille, kun lippuhinnat ja -ehdot ovat samanlaiset yhtiöiden kesken. Liikematkustaja voi pian yhdistellä American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Finnairin reittejä joustavasti keskenään lentäessään Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

 

Olemme iloisia saadessamme Finnairin ja sen laajan Pohjois-Euroopan verkoston mukaan yhteistyöhön, sanoo American Airlinesin strategisista kumppanuuksista vastaava johtaja Kurt Stache. Nykyinen yhteistyö on kahden ensimmäisen vuoden aikana tuonut runsaasti lisähyötyä asiakkaillemme esimerkiksi järkevämpien lentoaikataulujen ja parantuneiden kanta-asiakasohjelmien tarjoamien etujen myötä. Meillä on korkeat odotukset yhteistyön syvenemisestä, kun Finnair liittyy mukaan.

 

British Airways toivottaa Finnairin lämpimästi tervetulleeksi mukaan Atlantin-yhteistyöhön tämän vuoden aikana, sanoo Atlantin-yhteistyöstä vastaavan johtoryhmän puheenjohtaja Simon Talling-Smith. Helsingin mukaantulo yhteistyöverkostoon merkitsee yhä nopeampia ja sujuvampia yhteyksiä satojen Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisten reittien matkustajille. Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme enemmän vaihtoehtoja ja uusia etuja.

 

Finnair on erittäin tervetullut mukaan Pohjois-Atlantin-yhteistyöhön, sanoo Iberian strategiajohtaja José Bolorinos. Iberian ja Finnairin välinen yhteistyö on sujunut erinomaisesti jo vuosia. Aloitimme codeshare-lennot Finnairin kanssa vuonna 2000. Olemme varmoja, että Finnairin mukana olo lisää tuntuvasti Pohjois-Atlantin-oneworld-yhteistyön peittoa Pohjois-Euroopassa ja tarjoaa asiakkaille entistä parempia palveluvaihtoehtoja.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä ihmettä joint venturen muut osalliset Finnairin mukaantulosta saavat? Finnair pienentää JFK:n lennon riskiä, voitosta ja tappiosta, mutta vaikutus on AY:lle kokonaisuutena kuitenkin pieni. Siirtyykö JFK Americanin hoidettavaksi (alhaisempi kulurakenne), vai tähtäilläänkö tällä omistusjärjestelyihin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnairillahan on Aasian strategian johdosta hyvä verkosto näihin Eurooppalaisiin "second cityihin", jota taas BA/AA sektorilta ei löydy. Se etu tuosta varmaan ainakin AA:lle on.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair liittyi American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen

 

Huomisesta (2.7.2013) lähtien Pohjois-Amerikkaan matkalla olevat Finnairin asiakkaat voivat varata lentonsa kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin yhdellä lipulla. Samalla tavoin näiden kolmen muun lentoyhtiön asiakkailla on Finnairin Pohjoismaisten ja Baltian lentojen ansiosta entistä toimivammat yhteydet 13 suomalaiskaupunkiin ja muualle Eurooppaan Finnairin kotikentältä Helsingistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

US Airways mukaan yhteistyökuvioon.

 

http://atwonline.com/finance-data/us-airways-joins-transatlantic-alliance

 

US Airways has joined American Airlines, British Airways, Iberia and Finnair in their transatlantic joint venture.

 

As part of the joint business—established by oneworld global alliance partners American, British Airways and Iberia in October 2010—the airlines can cooperate commercially on transatlantic flights. The joint venture also includes a revenue-sharing agreement in which member airlines have permission to coordinate schedules and pricing on North Atlantic routes.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair Oyj       Pörssitiedote                              4.4.2014 klo 9:30

 

American Airlines, British Airways, Iberia ja Finnair juhlistavat tänään tärkeää virstanpylvästä, kun US Airwaysista tulee viides lentoyhtiö ja samalla viides oneworld®-allianssin jäsen, joka liittyy lentoyhtiöiden Atlantin-yhteishankkeeseen. Yhteishankkeen aloittivat American Airlines, British Airways ja Iberia lokakuussa 2010, ja Finnair liittyi siihen vuonna 2013. Nyt mukana olevat viisi lentoyhtiötä voivat tehdä Atlantin-lentoja koskevaa kaupallista yhteistyötä, johon kuuluu myös tuottojen jakamista koskeva sopimus sekä Pohjois-Atlantin-reittien aikataulujen ja hintojen yhteensovittamista. Yhteistyö hyödyttää Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä matkustavia asiakkaita, sillä tarjottavien vaihtoehtojen määrä kasvaa ja verkostosta tulee entistä kattavampi.

 

US Airwaysin myötä yhteishankkeeseen saadaan 28 Atlantin-reittiä, joihin kuuluvat myös uudet suorat lennot Yhdysvaltojen ja 18 Euroopan kohteen välillä. Yhteishanke mahdollistaa saumattoman matkustuksen eri puolilta Eurooppaa yli 240:een Pohjois-Amerikan kohteeseen kyseisten viiden lentoyhtiön lennoilla.

 

Yhteishankkeessa lentoliikenteen solmukohtia eli hubeja ovat seuraavat lentoasemat: New Yorkin JFK, Miami, Chicago, Dallas, Los Angeles, Heathrow, Madrid, Helsinki, Phoenix, Charlotte ja Philadelphia. Yhteistyön ansiosta Helsingistä pääsee kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin aina Vancouverista Charlotteen "yhden pysähdyksen taktiikalla".

 

Viiden lentoyhtiön asiakkaat hyötyvät mm.

  • yhä paremmin yhteen sovitetuista lentoaikatauluista, jolloin tarjolla on parempia vaihtoehtoja sopivampiin aikoihin
  • jatkoyhteysmatkustajia palvelevasta henkilöstöstä seuraavilla yhdeksällä solmukohtana toimivalla lentoasemalla: Charlotte, Chicago, Dallas/Fort Worth, Lontoon Heathrow, Los Angeles, Madrid, Miami ja Philadelphia 
  • mahdollisuudesta tehdä lähtöselvitys ja tulostaa tarkastuskortti joko lentoa operoivan lentoyhtiön verkkosivuilla tai sen yhtiön, jonka kautta lento on varattu
  • lounge-tilojen käyttömahdollisuudesta ja priority-eduista matkatavaroiden käsittelyssä (kanta-asiakkaille) 
  • useammista mahdollisuuksista kerätä ja käyttää kanta-asiakasetuja Atlantin-lennoilla
  • paremmista yritysmyyntiohjelmista.

 

US Airways on yhteishankkeessa liitännäisjäsenenä, kunnes sen ja American Airlinesin toiminnot yhdistyvät täysin fuusiossa, jonka seurauksena syntyy maailman suurin lentoyhtiö. US Airways aikoo myös tehdä kattavia code share -sopimuksia muiden lentoyhtiöiden kanssa tulevina viikkoina, mikä helpottaa yhteishankkeen maailmanlaajuisen verkoston hyödyntämistä.

 

"Finnair toivottaa US Airwaysin tervetulleeksi Atlantin-yhteishankkeeseen, joka lisää ihmisten mahdollisuuksia matkustaa saumattomasti Suomesta, Skandinaviasta ja Itämeren maista kymmeniin kohteisiin Pohjois-Amerikassa", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo. "Finnairin osallistuminen yhteishankkeisiin oneworld-kumppaneidensa kanssa on tehnyt Suomesta ennätysmäisen helppopääsyisen ja avoimen kansainvälisille matkustajille. Otamme matkustajat avosylin vastaan tutustumaan maahamme."

 

"Olemme todella tyytyväisiä US Airwaysin liittymiseen yhteishankkeen verkostoon, ja jatkamme yhteistyön syventämistä allianssikumppaneidemme kanssa lisätäksemme kasvua, markkinaosuuksia ja kilpailua", sanoo American Airlinesin toimitusjohtaja Doug Parker. "Koko fuusioituvan yhtiömme liittyminen sopimukseen tekee yhteishankkeesta entistä vahvemman ja kilpailukykyisemmän, ja US Airwaysin verkosto takaa asiakkaille entistä nopeammat ja vaivattomammat yhteydet satojen Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaupunkien välillä."

 

"US Airwaysin liittyminen laajentaa Atlantin-perheemme verkostoa ja lisää palveluidemme vetovoimaa niin uusien kuin vanhojenkin asiakkaiden silmissä, sillä he saavat nauttia entistä joustavammista ja kätevämmistä palveluista ja paremmista eduista matkustaessaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä", sanoo British Airwaysin ja Iberian omistavan International Airlines Groupin (IAG) toimitusjohtaja Willie Walsh. "Kumppanuuden laajentuminen täydentää Finnairin taannoista liittymistä British Airwaysin ja Japan Airlinesin yhteishankkeeseen. Nyt jos koskaan on hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan lentoa maailman toiselle puolelle."

 

FINNAIR OYJ

 

Lisätiedot:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään