Harri Koskinen

Finavia sujuvoittaa lentomatkustamista bag drop -automaateilla

1 viesti aiheessa

Finavia Oyj:n lehdistötiedote

3.4.2014

 

Finavia sujuvoittaa lentomatkustamista bag drop -automaateilla

 

Finavia Oyj jatkaa lentomatkustamisen helpottamista ja tuo lähtevien matkustajien käyttöön matkatavara-automaatteja. Automaattien avulla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi. Alkukesällä vuorossa on Helsinki-Vantaan ja syksyllä Oulun lentoasema.

 

Finavia on pilotoinut Helsinki-Vantaalla bag drop -automaatteja vuodesta 2012. Itsepalveluna toimivia matkatavaroiden jättöpisteitä ovat voineet käyttää SAS:n ja Norwegianin asiakkaat, ja kokemukset automaateista ovat olleet hyviä. Finavia laajentaa nyt bag drop -automaattien käyttöä: ensimmäisessä vaiheessa Helsinki-Vantaalle tulee kymmenen automaattia ja Ouluun kaksi.

 

– Automaation lisääntyminen on maailmanlaajuinen suuntaus lentoliikenteen palveluissa. Itsepalvelu, kuten bag drop -automaatit, tuo matkustajille joustavuutta lähtöselvitysaikoihin, tasoittaa lentoaseman ruuhkahuippuja ja kasvattaa terminaalien lähtöselvityskapasiteettia. Entistä tehokkaammin tuotetut lentoasemapalvelut tuovat lisäksi lentoyhtiöille kustannushyötyjä, jotka ovat viime kädessä edellytys myös maltillisille lentolippujen hinnoille, Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta sanoo.

 

Helsinki-Vantaan automaatit otetaan käyttöön alkukesällä 2014 ja Oulun automaatit syksyllä. Tämän jälkeen automaatteja tulee myös Turun lentoasemalle, jossa automaatit otetaan käyttöön loppuvuoden aikana.

 

Automaatio mukana lentoasemien kehittämisessä

 

– Uudet bag drop -automaatit kuvastavat hyvin Finavian voimakasta halua kehittää niin Helsinki-Vantaata kuin muita lentoasemiaan. Haluamme hyödyntää teknologiaa matkustusprosessin sujuvoittamisessa, ja kehitämme jatkuvasti esimerkiksi turvatarkastusta. Helsinki-Vantaalla on myös yksi Euroopan laajimmista rajatarkastusautomaattien linjastoista, yhteensä 30 automaattia, Haapasaari jatkaa.

 

– Automaation ja itsepalvelun lisääminen niin Helsinki-Vantaalla kuin muilla keskeisillä lentoasemillamme on osa mittavaa investointiemme kokonaisuutta. Helsinki-Vantaalla 900 miljoonan euron kehittämisohjelmamme on käynnistynyt nimenomaan lähtöselvityksen sujuvoittamisella, Haapasaari päättää.

 

Bag drop -automaatin käyttö on yksinkertaista

 

Bag drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä.

 

Matkustaja tulostaa matkatavaratarran lähtöselvitysautomaatilla ja kiinnittää tarran laukkuunsa. Bag drop -automaatilla matkustaja skannaa matkatavaratarran, minkä jälkeen matkalaukku on valmis lentoa varten.

 

Itsepalvelun ansiosta matkustaja voi kentälle saavuttuaan siirtyä entistä nopeammin ja vaivattomammin kohti lähtöporttia.

 

Finavia

Viestintä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään