Harri Koskinen

LATAM Airlines valitsi oneworldin globaaliksi allianssikseen

2 viestiä aiheessa

Finnair Oyj

Lehdistötiedote

 

LATAM Airlines valitsi oneworldin globaaliksi allianssikseen

 

Finnair toivottaa brasilialaisen TAM Airlinesin ja LAN Colombian tervetulleeksi oneworld®-allianssiin. LATAM Airlines -konserni vahvisti eilen valinneensa oneworldin globaaliksi allianssikseen.   

 

Brasilian TAM Airlines jättää Star Alliancen liittyäkseen oneworldiin tuoden mukanaan myös paragualaisen tytäryhtiönsä. Siirron odotetaan toteutuvan vuoden 2014 toisen neljänneksen kuluessa. Myös LAN:n tytäryhtiö LAN Columbia liittyy oneworldin liitännäisjäseneksi vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä. 

 

Siirron jälkeen Finnair Plus -jäsenet ja muiden oneworld-lentoyhtiöiden tasojäsenet saavat pisteitä lentäessään TAM:n tai LAN Colombian lennoilla. oneworldin allianssihinnat kattavat jatkossa myös TAM:in verkoston. oneoworld on alliansseista kattavin ja sisältää oneworld Explorer -maailmanympärihinnat ja Visit South America -lipun. 

 

Allianssiyhteistyön myötä kaikki LATAM-konsernin lentoyhtiöt ovat samassa allianssissa. Chileläinen LAN Airlines on ollut jäsenenä jo vuodesta 2000, ja LAN Ecuador ja LAN Peru ovat myös jo tytäryhtiöitä alliansissa. oneworldiin kuuluu jo 11 muuta johtavaa lentoyhtiötä ja 30 sisaryhtiötä. 

 

LATAM Airlines -konserni ja sen lentoyhtiöt tekevät yhteistyötä Star Alliancen ja oneworldin kanssa, jotta siirto olisi asiakkaille mahdollisimman sujuva.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TAM Airlines ja US Airways liittyivät maailman johtavaan laatulentoyhtiöiden allianssiin oneworldiin 31.3.2014. Kyseessä oli allianssin 15-vuotisen historian suurin yhdelle päivälle osunut laajentuminen.

 

Nyt oneworldiin kuuluvien lentoyhtiöiden 140 miljoonaa kanta-asiakasta voivat kerätä ja käyttää palkinto- ja tasopisteitä myös TAM Airlinesin ja US Airwaysin lennoilla ja nauttia samalla kaikista muistakin oneworld-eduista. Uusien oneworld-tulokkaiden kunniaksi Finnair Plus -jäsenet saavat kaksinkertaiset pisteet TAM Airlinesin lennoista toukokuussa 2014 ja US Airwaysin lennoista 1.4.-30.6.2014.

 

TAM Airlines ja US Airways laajentavat allianssia merkittävästi monestakin näkökulmasta:

• allianssiverkoston vuosittainen matkustajamäärä kasvaa kolmanneksella; vuodessa 120 miljoonaa uutta asiakasta

• allianssin vuosikapasiteetti kasvaa 20 prosenttia

oneworld-verkostoon tulee lähes sata uutta kohdetta, eli se kasvaa noin 10 prosenttia.

 

"Olemme Finnairilla hyvin innostuneita oneworld-perheen merkittävästä laajentumisesta Amerikan mantereelle", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo. "Finnairin asiakkaat voivat tuntea olonsa kotoisaksi joka maanosassa toimivien oneworld-kumppanien ansiosta, ja Finnair Plus -jäsenyydestä on nyt entistä enemmän hyötyä, kun asiakkaat voivat kerätä ja käyttää pisteitä hankkimalla palveluita ja lentoja eri puolilla Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa."

 

oneworldista Amerikan mantereen suurin allianssi

 

TAM Airlines on Brasilian johtava lentoyhtiö, joten sen jäsenyyden myötä oneworldista tulee johtava allianssi Latinalaisen Amerikan suurimmalla talousalueella ja maailman kolmanneksi suurimmalla kotimaan lentojen markkina-alueella. JJ-lentoyhtiökoodia käyttävä TAM Airlines lentää 61 kohteeseen 16 maassa Latinalaisessa Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Yhtiöllä on 172 lentokonetta ja 800 lentoa päivässä. Vuonna 2013 matkustajia oli 37 miljoonaa. TAM Airlinesin myötä oneworld-verkostoon tulee noin 45 Brasilian kohdetta. Yhtiön kotipaikka São Paulo on eteläisen pallonpuoliskon ja Amerikan mantereen suurin kaupunki, ja siitä tulee oneworldin uusi lentoliikenteen solmukohta eli hub.

 

TAMin kanssa samaan LATAM-konserniin kuuluva LAN Airlines on ollut oneworldin täysjäsen vuodesta 2000. Sen jälkeen allianssiin ovat liittyneet liitännäisjäseninä muutkin LANin matkustajalentoyhtiöt eli LAN Argentina, LAN Colombia, LAN Ecuador ja LAN Peru. TAMin liittyminen oneworldiin vahvistaa allianssin johtavaa asemaa niin Latinalaisen Amerikan sisäisillä lennoilla kuin sieltä Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan suuntautuvilla lennoilla.

 

US Airways tuo oneworldin valikoimaan yli 50 kohdetta. Yhtiön tärkeimmät solmukohdat ovat Charlotte, Philadelphia, Phoenix ja Washington DC:n Reagan National. US Airwaysin liittymisen myötä oneworld-allianssiverkosto laajenee Yhdysvalloissa etenkin itärannikolle ja Pohjois-Atlantille. US Airwaysin ja American Airlinesin fuusiosta syntyvä lentoyhtiö on monilla mittareilla maailman suurin. Kun sekä American Airlines että US Airways ovat mukana, oneworldista tulee johtava allianssi Yhdysvalloissa, joka on maailman suurin lentomatkustuksen markkina-alue.

 

American Airlinesin ja US Airwaysin fuusioituessa lentoyhtiön nimeksi tulee American Airlines. Siihen saakka US Airways ja sen paikalliset tytäryhtiöt liikennöivät oneworldin liitännäisjäseninä American Airlinesin alla. Fuusiota edeltävällä siirtymäkaudella American Airlines ja US Airways jatkavat nykyisiä kanta-asiakasohjelmiaan (American Airlinesilla AAdvantage ja US Airwaysilla Dividend Miles).

 

US Airways ja sen paikalliset tytäryhtiöt lentävät yli 200 kohteeseen 30 maassa, ja lentokoneita on yhteensä yli 620. Vuonna 2013 yhtiöllä oli 82,5 miljoonaa matkustajaa, ja tällä hetkellä lentoja on 3 200 päivässä. US Airways käyttää kaksikirjaimista koodia US, mutta tulevan fuusion jälkeen koodiksi tulee AA.

 

TAM Airlinesin ja US Airwaysin liittyminen 31.3.2014 ja SriLankan Airlinesin liittyminen 1.5.2014 saattavat päätökseen oneworldin historian suurimman laajentumisohjelman, sillä kahden viime vuoden aikana allianssiin ovat liittyneet myös airberlin, Malaysia Airlines ja Qatar Airways.

 

Uusien jäsenten myötä oneworld

• lentää lähes tuhannelle lentokentälle 150 maahan 14 250 lentoa päivässä

• kuljettaa vuodessa yli 500 miljoonaa matkustajaa noin 3 300 lentokoneella

• tuottaa 140 miljardin Yhdysvaltain dollarin vuosittaisen liikevaihdon

• tarjoaa lentokentillä matkustajien käyttöön yli 600 loungea, joista moni on valittu useaan kertaan maailman parhaaksi.

 

oneworldin muut jäsenet ovat airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian ja S7 Airlines. Lisäksi liitännäisjäseniä on yli 20.

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään