Taneli Äikäs

Jämi Fly In / Warbirds Fly In / Drive In & Airshow 19.-20.7.2014

14 viestiä aiheessa

Just mahtui otsikko sille varattuun kenttään  ;)

 

Pari juttua tulevasta tapahtumasta:

 

Teema on "Warbirds" ja kaikki esiintyjät sen mukaisia. Laskuvarjohyppääjien kohdalla piti hiukan joustaa, osa hyppää normaalikamoilla.

 

A) Majoitus neljän seinän sisällä on lähes täynnä. Varmasti sitä löytyy vielä vajaan puolen tunnin ajomatkan päästä Ikaalisten kylpylästä, lisätietoa tuolla: http://www.jamiflyin.com/mitamissamilloin/majoitus/hotelliin

B) Jämi Fly In on jaettu kahteen osaan, "normaalikoneilla" ja "sotalinnuilla" lentäville. Toivomme varsinkin sotalinnuilla saapuvien ilmoittautuvan etukäteen, lisätietoa täältä: http://www.jamiflyin.com/flyin

C) Fly In - vieraille omaa ohjelmaa lauantai iltana.

D) Näytöskoneiden suuresta määrästä johtuen platta on varattu vain niille. Piipahdus tankilla on sallittu muillekin. Kaikki sotalinnut, niin fly inniin saapuvat kuin näytöskoneetkin pyritään pysäköimään hyvin yleisön ulottuville ja valokuvattavaksi.

E) Osana tapahtumaa järjestetään Jämi Drive In, sotilasajoneuvojen kokoontumisajot. Jos tunnette kavereita, joilla moisia vehkeitä on, niin houkutelkaa tapahtumaan ja hypätkää itse repsikan penkille: http://www.jamiflyin.com/drivein sekä pyytäkää kaveria täyttämään ilmoittautumislomake. Vaikka tuolla sivuilla ei vielä ole julkaistu kuin muutama tulija, on niitä oikeasti lähes kolmekymmentä tällä hetkellä. Muun muassa ww2 - aikaista kalustoa on tulossa moottoripyörästä panssarivaunuun. Osa näistä tulee staattiseen näyttelyyn, osaa käytetään myös näytöksissä.

F) Näytös on kolmiosainen, ensimmäisessä lentelevät lähinnä ww1 - koneet, toisessa ww2 - koneet ja kolmannessa kaikki yhdessä. Laskujeni mukaan saamme taivaalle yhtäaikaa 14 tähtimoottoria plus jokusen muun moottorin.

 

Eipä ny muuta tällä kertaa,

 

-taneli

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh. Jos mulle ois v. 2006 joku sanonu että v. 2010 Jämillä lentää Spitfire, niin en ois uskonut. Ja nyt Hurricane - Suomen väreissä, sodanaikaisissa tunnuksissa.. aika jees meininkiä  ;)

 

En usko!  :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ennen lauantain 19.7.2014 ensimmäistä näytöstä kunnioitetaan Jämin lento-onnettomuudessa menehtyneiden hyppääjien muistoa laskuvarjohypyllä Douglas DC-3 - koneesta. Kaikki hyppääjät ovat henkilöitä jotka joko osallistuivat pelastustoimiin, selvisivät hengissä onnettomuudesta, menettivät rakkaitaan siinä, tai jotka ovat osaltaan edistäneet laskuvarjourheilua Suomessa Comp Air 8 - koneesta sen lyhyeksi jääneen historian aikana.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Taneli, hieno numero Jämin 2014 ilmailutapahtuman avaukseen. Väkisin tuli kyyneleet silmiin lukiessani sun viestiäsi. Osanottoni kaikille onnettomuudessa menehtyneiden omaisille ja ystäville, tällaista vaan sattuu vaikka onkin ihan turhia mut kuitenkin aina todellisia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jämi Fly In & Airshow tukee lentoturvallisuutta yhteistyössä Aerobatic & Upset Recovery Training Europe (AURTE) kanssa. Tapahtuman aikana pidetään lentoturvatietoisku "Sakkaus ja Syöksykierre" kesto 45min, molempina päivinä.

 

Tietoiskun pitäjä Jari Halttunen on antanut UPRT ja taitolentokoulutusta yli 200 oppilaalle ja esiintynyt lentonäytöksissä Extra 300 koneella. Ilmailuharrastus on alkanut lennokkien rakentamisella ennen kouluikää, jatkunut vuonna -87 käydyllä laskuvarjohyppykurssilla (21 hyppyä). Ensimmäinen lentolupakirja PPL vuonna 1990. Taitolentokeikka vuonna 1996 Yak-52:lla vahvisti Jarin käsitystä siitä mikä on oikea tapa lentää lentokonetta. Jari on osallistunut useisiin kansainvälisiin koulutustilaisuuksiin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, joissa ollaan käsitelty UPRT koulutusta (EATS, WATS, ICATEE). Oma UPRT/taitolentokoulutus on hankittu kotimaassa ja useassa ulkomaalaisessa organisaatiossa.

 

Jari Halttusen lentämiä konetyyppejä:

Magnus Aircraft Fusion

Mustang P-51

L39 Albatross

Extra300

YAK52

Fouga Magister

Decathlon Citabria

Diamond DA42

Diamond DA40

Piper Navajo

Piper Seneca

Cessnat

Piperit

jne…

 

http://aurte.org/

 

Jämiltä 2012 kuvattu video

 

Tietoisku on suunnattu etupäässä lentäjille. Tietoiskun tarjoaa AURTE. Lisätietoa myöhemmin tarkemmasta ajankohdasta ja paikasta.

 

Tervetuloa!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieno tapahtuma.

Varsinkin "maavoimien" tuki oli erittäin onnistunut veto.

Nähtävää riitti maanpinnallakin vaikka lauantaina sade hiukan sotki lentämistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään