Harri Koskinen

Suomi EU:n taisteluosaston valmiusvuoroon vuonna 2015

1 viesti aiheessa

Maavoimat tiedottaa: Suomi EU:n taisteluosaston valmiusvuoroon vuonna 2015

 

 

Vapaa julkaistavaksi

 

 

Suomi osallistuu Ruotsin johtamaan taisteluosastoon (NBG, Nordic Battle Group) vuonna 2015 tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan linjauksen mukaisesti. Suomesta osallistuu taisteluosastoon helikopteriosasto sekä osaston tarvitsema tukihenkilöstö.

 

NBG15-taisteluosastoon osallistuvat Suomen ja Ruotsin lisäksi Norja, Irlanti, Viro, Latvia ja Liettua. Taisteluosasto on valmiudessa vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon, 1.1.–30.6.2015.

 

NBG15-taisteluosasto kokonaisuudessaan muodostuu komento- ja esikuntaosista, mekanisoidusta pataljoonasta, tiedustelukomppaniasta, huoltopataljoonasta, esikuntakomppaniasta, lento-osastosta sekä pioneeri-, suojelu- ja sotilaspoliisijoukkueista.

 

Lento-osastoon kuuluvan suomalaisen helikopteriosaston tehtävänä on lääkintäevakuointikyvyn (MEDEVAC) tuottaminen taisteluosaston käyttöön. Suomalaiseen helikopteriosastoon kuuluu 51 sotilasta ja neljä NH90-helikopteria, joista kaksi on jatkuvasti käytössä. Lisäksi Suomesta osallistuu taisteluosastoon esikuntaupseereita, sotilaspoliiseja sekä huollon edustajia. Suomen kokonaisvahvuus NBG15:n kokoonpanossa on hieman alle 70 henkilöä.

 

Kuluvan vuoden aikana järjestetään taisteluosaston valmistavia harjoituksia. Osa esikuntaharjoituksista ja joukkojen harjoituksista toteutetaan yhteistyössä Ruotsin kanssa. Kotimaan koulutus toteutetaan osana Utin jääkärirykmentin vuosittaista toimintaa.

 

Harjoitustoiminta alkaa maaliskuussa esikuntaharjoituksina, joukkojen harjoitustoiminta käynnistyy toukokuussa. NBG15-taisteluosaston valmiuteen liittyen joukolle suoritetaan kesäkuussa 2014 Nato-evaluointi yhteistoimintakyvyn varmistamiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään