Guest lahdekor

TV-korttien kuvanlaatu

6 viestiä aiheessa

Terve!

 

Minulla on ollut haaveena rakentaa PC:stä 'videonauhuri' elikkäs ostaa kirjoittava DVD-asema ja siihen rinnalle TV-kortti (perinteinen tai digikortti ellei maksa yli 200€). Ei tarvitsisi videonauhojen kanssa räplätä. Mitään ammattitason kapinetta en aio kasata, vaan ihan kotikäyttöön.

 

Kysynkin, että minkälainen on nykyisin myytävänä olevien edullisten (alle 100€) TV-korttien kuvan laatu ja käytettävyys? Onko kellään kokemuksia? Saako sillä tallennettua siedettävän näköistä nykimätöntä TV-kuvaa ilman ajurien kanssa kikkailua tai muuta ylimääräistä päänvaivaa? Jos asun kaapeli-TV-verkon piirissä, niin tuottaako tämä ongelmia korttien kanssa? Siis onko sopivia kortteja myynnissä? Digi-tv:lle kait on kortteja kaapeliverkkoonkin, mutta entäs perinteinen?

 

Mikä on kuvan koko? Mainoksissa kerrotaan resoluutioksi 1600x1200. TV-kuvahan ei ole kovin tarkka, joten jonkinlaista digitaalista muokkausta tässä varmaan käytetään. Onko kuva silti terävä?

 

Informatiivisia linkkejäkin saa heittää. Ei kuitenkaan mainoksia kiitos.

 

Että semmoista tänään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt on ehkä vähän huono hetki hankkia TV-viritinkorttia. Digikortit ovat vielä lastentautisia ja kalliita. Luultavasti aika pian ne paranevat ja halpenevat. Sitten luulisi saavan hyvän digikortin kohtuuhintaan tai analogikortin sikahalvalla. Ennustamisessa tosin on se, että se voi mennä pieleenkin, mutta tuossa uskossa minä vakaasti elelen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Suurin ongelma: Tallennus.

 

Suurin osa korteista pystyy jonkinlaiseen videon kaappaukseen. Mutta tallenuskoon pitää olla pieni ja se kuva pukataan levylle AVI:na. Tuloksena että levytilaa palaa. Paljon.

 

Jos tuo halutaan kiertää niin tarvitaan jonkin tasoinen videokortti, joka pystyy lennossa MPG tai vaistaavaan pakkaustapaan.

 

Ja kun tuollaista teet niin muista. Videokuvan tallennus vaatii tilaa. VCD-laadulla (352x288 pistettä) tunti videokuvaa haluaa levyä 600 megaa. DVD-laadulla (720x576 pistettä) tunti leffaa vaatii pari gigaa.

 

Toki, DIVX ja muut formaatit ovat olemassa, mutta ei ole tullut vastaan yhtään ohjelmaa tai laitetta, joka pystyisi vielää pakkaamaan mitään formaattia lennosta ilman häviöitä.

 

Tämä tieto sitten perustuu vuosi, kaksi sitten tehtyihin kyselyihin. Joten kannattaa tutkia asiaa lisää.

 

Ainiin. Ja TV-kuvan laadusta. Analoginen TV-signaali pukataan ulos vaakasuuntaisesti analogisena. Eli teoriassa sieltä saisi vaikka 5000 pistettä resoluutiota. TV-kuva muodostetaan juovista, joita PAL kuvassa on 576 näkyvissä (+ paluu ja muut juovat, yhteensä 625). Eli tuo DVD kuvan 720x576 pistettä ei ole hatusta vedetty. Tuollainen 1600x1200 resoluutio ei ole sen parempi kuin alkuperäinen 720x576 varsinkaan pystysuunnassa. Siinä pikseleiden pinta-ala karkeasti ottaen nelinkertaistetaan. Tai jos siihen pistetään jotain reunapehmennystä tai vastaavaa, ei kuva välttämättä ole yhtään parempi kuin alkuperäinenkään.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On jo videopakkauskortteja, jotka pakkaavat DivX:ääkin lennossa. TV-korteissakin ymmärtääkseni on yleensä myös pakkausrautaa mukana? En ole kyllä kovin laajasti asiaa tutkinut.

 

Pakkaamaton AVI:han tosiaan vie jotain 150 gigaa tunnilta, eikä softalla toteutettu MPEG2-pakkaus pysty hyvään kuvanlaatuun vielä nykyprosessoreilla, parin kolmen vuoden päästä ehkä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vastauksista.

 

Näyttää siltä, että odottelen siirtymävaiheen ylitse. Ei tässä niin kauhea kammo videonauhureita kohtaan ole. Sillä taitaa pärjätä helpoiten.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on Haupagen WinTv 88. Sen verta tuosta nauhottelemisesta että murhetta on. Codecseja jne. voi säätää, mutta silti en saa avi recordingia toimimaan vaan pelkästään mpeg talletuksen. Sillä nauhoittaen 2mb VCD laadulla kummelinkin jaksosta tuli 420Mb :( Wintv:n softat on muutenkin bugisia vaikka kuinka päivittäisi, ja esim. ajastettu nauhoitus ei toimi ollenkaan :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään