Juha Klemettinen

Finavia ja Suomen Ilmailuliitto tiivistävät yhteistyötään

2 viestiä aiheessa

Finavia ja Suomen Ilmailuliitto tiivistävät yhteistyötään

 

Finavia ja Suomen Ilmailuliitto perustivat vuoden alussa säännöllisesti kokoontuvan yhteistyöelimen, jonka tavoitteena on yhdessä käydä läpi yleisilmailijoiden palveluihin liittyviä asioita. Yhteistyön ja vuoropuhelun tiivistäminen lentoasematoimijan ja liiton välillä on yksi keino vahvistaa ilmailukulttuurin kehittymistä Suomessa.

 

Yksi yhteistyön konkreettinen tulos on erityisesti harraste- ja yleisilmailun hyödyntämän VFR- Suomi julkaisun jatkokehittämisestä sopiminen. Suomen Ilmailuliitto vastaa palvelusta 14.2. alkaen. Finavia tuottaa edelleen tietoja julkaisuun omasta toiminnastaan, mutta julkaisun päivitys ja ylläpitovastuu on jatkossa Suomen Ilmailuliitolla. VFR- Suomi julkaisu sisältää perustiedot VFR-lentämisestä ja valvomattomista lentopaikoista Suomessa.

Ilmailuliitto kehittää julkaisua ja selvittää myös muiden kuin Finavian tuottaman tiedon hyödyntämistä palvelussa. Tavoitteena on parantaa yleisilmailun hyödyntämää palvelua. VFR- Suomi oppaan nykyisellään sisältämät tiedot ovat tarvittavilta osin saatavilla myös ilmailukäsikirjasta (AIP), jonka tuottamisesta vastaa Finavia.

 

"Finavian pääasiallinen tehtävä on mahdollistaa kaupallinen lentoliikenne ja kehittää palveluitaan sen tarpeisiin. Meille on kuitenkin tärkeää, että myös yleisilmailu voi Suomessa mahdollisimman hyvin. Siksi olemme tyytyväisiä voidessamme tukea yleisilmailua ja ilmailun turvallisuutta monin tavoin. Uskon, että tiiviillä vuoropuhelulla saamme vietyä asioita eteenpäin mahdollisimman tehokkaasti”, toteaa Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

"Yhteistyön tiivistyminen Finavian kanssa on tärkeää koko yleisilmailukentälle. Kyse on suomalaisen ilmailukulttuurin kehittämisestä. Ilmailuliitto ymmärtää VFR Suomi -palvelun merkityksen ilmailijoille ja haluaa kehittää ja modernisoida palvelua entistäkin toimivammaksi. Hyvä lennonsuunnittelu ja tietojen saatavuus lentopaikkojen palveluista on osa lentoturvallisuustyötä. Osana harrasteilmailun edistämistä tämän palvelun ylläpito on Ilmailuliitolle luontevaa toimintaa", sanoo Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka.

 

http://www.ilmailuliitto.fi/fi/uutiset/?a=viewItem&itemid=10741

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään