Kimmo Hytönen

Ilmatilarajoitusten vaikutus purjelentäjien reitinvalintaan

1 viesti aiheessa

 

Oheisessa videossa on esitetty EFHV eli Hyvinkään pienlentokentältä lähteneita matkalentoja purjekoneilla. Lennot näkyvät oikeassa ajassa yhden päivän sisällä, vaikka ne on lennetty eri päivinä ja jopa vuosina. Mukana on ainoastaan matkalentoja, paikallislennoista ei useinkaan säästetä lokitiedostoja. Animaatiosta näkyy jo 15 lennolla tihentymiä alueilla, joilla ilmatilarajoitukset kokoavat liikennettä. Vesistöjen vaikutus termiikkiolosuhteisiin ja pilvijonot lisäävät vielä liikennetiheyttä.

 

Visualisointiin on käytetty skylines-project.org nettisivustoa ja ezvid ohjelman ilmaisversion videokaappausta ruudulta. Animointi on tehty vetämällä hiirellä aikastamppiä ruudun alaosassa.

 

Esitetty ilmatilamuutos tulee aiheuttamaan liikennetiheyden olennaista kasvua purjelentoalueen G 47 C itäosan leikkautuessa teräväksi kulmaksi.

 

Toteutuessaan ehdotetulla tavalla uusi ilmatilarajoitus tulee kokoamaan liikennettä pienelle alueelle terävän kulman ympäri ja aiheuttamaan purjelentäjien turvallisuuden heikkenemistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään