Kimmo Lainesalo

Potkuri hydrokopteriin

7 viestiä aiheessa

Jollei joku ole nopeampi niin voin huomenna käväistä katsomassa, kakslapanen tuossa on käytössä mutten muista merkkiä enkä tyyppiä.Ostopaikaksi arvelisin jotain lentokonehuoltamoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noniin päivänvalo saapui taas tänäänkin, eli Cessnan potkuri kaksilapainen säätörupeli kyseessä, nyt oli pressu jäätynyt hankalasti mutta löysin tuollaisen lapun navasta.

C**004-0107 ja Pitch settings low8 astetta high 25 astetta lavan pituus kärjestä keskiöön 95 sm.C kirjaimen jälkeiset kaksi kirjainta/numeroa nyt tähteä en saannut tulkittua, senverta kuluneet.

Tuossa on käsisäätö eli ennen ajoa säädät lapakulmat mieleiseksi navan keskellä olevasta säätöpyörästä, olen ymmärtänyt että näitä on myös ollut sisältäsäädettäviä ja vielä täysin umpitavaranakin.Tähänhän käy käytetty rupeli jos sellaisen vaan löydät josta tunnit täynnä mutta ehjä.

Jos säät tästä lämpenee käyn jonain päivänä vielä katsomassa tarkemmin kun saan lumet lapioitua ja pressun liikuteltua.

Hyvä pelihän tuo on, hiukka vain bensasyöppö.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yhdessä tuollaisessa oli sisältä säädettävä potkuri ja vieläpä sellainen, että lavat sai negatiivisille kulmille. Siis laitteesta löytyi jarru ja myös pakki. Potkurin säädin oli kuulemma Erikssonin konepajan omaa valmistetta. Onkohan noita sitten korvailtu muillakin potkureilla?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve

Joo kyllä niissä on ollut kaikenlaisia huiskia ihan uutenakin, säädettävät taisivat pääasiassa olla viranomaiskäytössä(kalliimpi laite mutta rahaa oli) koneitakin oli ainakin Rover ja Ford.

Huomenna käyn löytämässä tuon käyttöohjekirjan, sielläkin oli jotain kerrottu.

Kiitoreki kirjakin oli jollain ainakin valmisteilla, en tiedä mitä sieltä löytyisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään otettiin ensimmäiset savut koneesta, käy ja kukkuu ihmeen hyvin vaikka on ilmeisesti seissyt vuosia käyttämättä. Kaikki tekniikka vaikuttaa alkuperäiseltä ja erittäin siistiltä. Hydrauliikka ja tutka toimii moitteetta.

 

Huomenna alkaa soittokierros ja potkurin metsästys. Jos on tietoa mistä alkuperäisen ohjekirjan voisi löytää niin tieto otetaan ilomielin vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään