Sami Puro

Air100:n lento ajautui ulos kiitotieltä Helsinki-Vantaalla

4 viestiä aiheessa

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194871057301/artikkeli/air100+n+helsingin-lennon+ongelmista+ei+kerrottu+matkustajille+katso+video+laskeutumistilanteesta.html

 

Porista Helsinkiin torstaina iltapäivällä lentäneellä Air100:n lennolla oli laskeutumisvaikeuksia ja se pääsi perille noin puoli tuntia myöhässä. Kone ei myöskään pystynyt liikkumaan normaalisti kentällä laskeuduttuaan.

 

Helsinki-Vantaan lentokentältä tavoitettu Air100:n toimitusjohtaja Ville Majasaari kertoo, että koneen lähestyessä Helsinki-Vantaan lentokenttää, sieltä oli ilmoitettu lennonjohdolle, etteivät kaikki laskutelineiden valot syttyneet. Vihreiden valojen pitäisi syttyä kun telineet lasketaan alas.

 

Kone keskeytti laskeutumisen ja nousi odotuskuvioon selvittelemään syytä valojen syttymättömyyteen. Ylösvedon aikana lennonjohto pystyi toteamaan, että kaikki laskutelineet olivat kyllä alhaalla. Kone viipyi odotuskuviossa yli 20 minuuttia.

 

– Laskeutuminen sujui sitten ihan normaalisti, mutta kentällä rullatessa tuli uusi vika tai johdannainen telineviasta ja kone ei päässytkään yhdestä odotuspisteestä eteenpäin, vaan kääntyi sivuun, kertoo Majasaari.

 

Kone jäi kiitotien varteen. Sen nokkapyörä oli ulkona rullausalueelta ja sen vuoksi myös palokunta tuli paikalle. Matkustajat odottivat koneessa kunnes heidät haettiin bussilla.

 

 

Ja tietysti joku näppäränä heti vetänyt videota jälkitilanteesta:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://air100.fi/uutiset.html?46

 

Air100 Oy toimii Porin ja Helsingin välillä markkinointiyhtiönä, varsinaisesta lento-operoinnista vastaa tsekkiläinen CCA-Central Connect Airlines.

 

Reitin vakinaisen koneen huolto-ohjelman johdosta osa tämän viikon lennoista Porin ja Helsingin välillä lennetään puolalaisen SprintAir -lentoyhtiön Saab -koneella, mutta CCA:n reittitunnuksella. Tällainen lentoyhtiöiden välinen yhteistyö koneiden huolto-ohjelman johdosta tai vikatapauksissa on normaalia arkea lentoliikenteessä.

 

Vikaantunut kone torstaina oli SprintAir -yhtiön. >>SprintAir

 

Kone laskeutui 46 minuuttia myöhässä laskutelinevian takia. Rullauksessa tapahtuneesta sivuunajautumisesta johtuen matkustajien kokonaismyöhästyminen oli noin 1h30 minuuttia.

 

Lennolla olleet Interline -matkustajat uudelleenreititettiin jatkolennoilleen Helsingissä Finnairin toimesta. 

 

Enontekiön lennon korvaava kone tuli Helsinkiin Oslosta ja se on CCA:n oma kone. Enontekiön lento laskeutui kuitenkin matkustajana olleen saksalaisryhmän pyynnöstä Kittilään, sillä heidän lapinhenkisen iltaohjelmansa tapahtumapaikka oli saavutettavissa paremmin Kittilän lentoasemalta käsin. Koneessa oli vain ryhmän jäseniä ja Air100 Oy teki mielellään tämän lentomuutoksen vähentääkseen kolmen tunnin myöhästymisen aiheuttamaa mielipahaa.

 

Porin liikenteeseen tuli SprintAir -yhtiön varakone puolestaan Puolasta ja se saapui Helsingistä Poriin 00.40, lähes aikataulussa (00.30).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään