Harri Koskinen

Patria ja RUAG yhteistyösopimukseen F/A-18 Hornetien ylläpidosta

1 viesti aiheessa

Patrian lehdistötiedote:

 

27.1.2014

 

Patria ja RUAG yhteistyösopimukseen F/A-18 Hornetien ylläpidosta

 

Patria ja RUAG ovat allekirjoittaneet teollisen yhteistyösopimuksen koskien Suomen ja Sveitsin F/A-18 Hornetien elinkaaren tukipalveluita. Palveluita tarjotaan myös muille Hornet-käyttäjämaille (USA, Kanada, Australia, Espanja, Kuwait, Malesia).

 

Suomen ja Sveitsin puolustusministeriöt ovat sopineet Hornet-hävittäjien elinkaaren tukipalvelujen tarkastelemisesta tavoitteena loppuajan käytön tehokkuus ja taloudellisuus samalla, kun useat käyttäjämaat ajavat laivastojaan vähitellen alas. Teollisuuden keskinäinen yhteistyösopimus pyrkii edistämään maiden välistä yhteistyötä sekä kokemusten ja tiedonvaihtoa kustannustehokkuuden saavuttamiseksi.

 

“Patrian ja RUAGin välinen yhteistyö luo vahvan perustan ikääntyvän Hornet-kaluston ylläpitoon ja käyttää kummankin yhtiön resurssit ja hankitun osaamisen asiakkaittensa hyväksi maksimaalisella tavalla”, sanoo Patria Aviationin liiketoimintajohtaja Lassi Matikainen.

 

“Kaikki F/A-18 Hornet -käyttäjämaat hyötyvät solmitusta yhteistyösopimuksesta. Hyödyntämällä Patrian ja RUAGin tietotaitoa ja kokemusta yhteisissä projekteissa voimme tarjota palveluitamme asiakkaillemme kustannustehokkaasti ja edullisesti Hornetin elinkaaren loppuun saakka”, kertoo RUAG Military Aviationin liiketoimintajohtaja Heinz Scholl.

 

Sveitsin ja Suomen Ilmavoimien tukemana on jo käynnistetty useita hankkeita teollisen yhteistyösopimuksen puitteissa. Esimerkkinä tästä on asiantuntija-apu. Huoltohenkilökuntaa on voitu lähettää tueksi, ja laitekorjauksia on tehty siellä, missä niihin on parhaat edellytykset sekä milloin niissä on voitu saavuttaa kustannussäästöjä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään