Mika Tamminiemi

Southwestin 737 laskeutui väärälle kentälle

21 viestiä aiheessa

Chicago Midwaysta Missourin Bransoniin (BKG/KBBG) matkalla ollut Southwestin 737 laskeutui eilen illalla kuusi mailia BKG:n luoteispuolella sijaitsevalle pienemmälle M. Graham Clark – Taney Countyn (PLK/KPLK) kentälle. Laskussa 1139 m baanalle jäi ilmeisesti muutama kymmenen metriä pelivaraa ennen radan päässä olevaa pudotusta.

 

VFR:nnäkö näitä vehkeitä lennetään??

 

http://www.pprune.org/rumours-news/531795-swa-lands-wrong-airport.html

 

EDIT:

 

Wikipediasta löytyvästä Bransonin kuvasta käy kenttien keskinäinen sijainti melko hyvin ilmi (keskiyläkolmanneksessa).

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e2/UserKTrimble_AP_Branson_Mo_NW_Oct_2009.jpg

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Visuaalilla lennettäessä luulisi NÄKEVÄN, että kenttä on väärä. :D

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kapteeni on kuuluttanut laskun jälkeen. :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Visuaalilla lennettäessä luulisi NÄKEVÄN, että kenttä on väärä. :D

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kapteeni on kuuluttanut laskun jälkeen. :-[

 

Lasku tapahtui pimeällä.. pi.pi.pimeällä visuualilla?

 

Silti ihmetellä saattaa, kun on GPS ja kehittyneet navigointisysteemit ja lentäjillä mittarilentokoulutus ja kelpuutus ja tyyppikoulutukset ja ollaan ansaitsemassa taivaalla leivän päälle voita niin silti näitä vieläkin sattuu. Ellei sitten olla niin väsyneitä ja silmät lurpallaan että ei huomata mitään outoa kun  väärälle baanalle laskeudutaan. Väsyneenä ihmisen havainnointikyky heikkenee ja eikös hyvin väsyneenä oleminen jo rinnasteta lievään humalatilaan?

 

Jos sitten olivat edes väsyneinä nokalla. Jos oltiin pirteitä kuin peipposet eikä lieventäviä asianhaaroja löydy niin aika moka.

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt alkaa näitä vahinkolaskuja tulla vähän liikaa. Voi olla sattumaakin, mutta huolestuttavaa silti. On vain hyvää onnea, että Dreamlifter, 767 ja nyt tämä 737 ovat mahtuneet näille väärille kentille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmailukarttakin löytynee netistä, kun tietäisi mistä hakea  :-[

 

Edit: Tuoltahan se löytyy http://vfrmap.com/, hakuun esim. 'Graham Clark', niin se tulee keskelle karttaa. Aika piukassa näkyy kenttiä ympärillä olevan!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eniten itseäni ihmetyttää näissä väärille kentille lennoissa miksei lennonjohto puutu näihin. Jos koneen nokalla jostakin syystä virhe tehdäänkin, kuvittelisin viimeistään lennonjohdon ymmärtävän jotakin outoa olevan tekeillä.

 

En toki ole lentäjä joten oma tietämykseni perustuu lähinnä kaupunkilaisjärkeen ja lukemaani  :santa:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jenkkimedia yrittää ottaa ilon irti tästäkin häppeningistä, joten koneen lentoonlähtöyritystä tältä lyhyehköltä kiitotieltä voi seurata livenä esim. täältä:

 

http://abcnews.go.com/live?stream=1

 

Toistaiseksi on hiljaista.

 

Sieltähän se lähti, ja vielä ihan kivassa kulmassa ollakseen putte  :P

 

-T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

NTSB ja FAA tutkivat tapauksen ja mustat laatikot on poimittu talteen analysointia varten. Southwest pyytää matkustajilta anteeksi, palauttaa lipun hinnan ja lupaa korvaukseksi jotain hyvitystä tulevia lentoja silmälläpitäen. Summaa ei mainita.

 

We have since reached out to each customer directly to apologize, refund their tickets and provide future travel credit as a gesture of goodwill for the inconvenience.”

 

http://atwonline.com/safety/ntsb-faa-investigate-southwest-airlines-landing-wrong-missouri-airport

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

NTSB:n eilisestä tiedotteesta:

 

On Thursday, January 16, the two pilots and a Southwest dispatcher who was riding in the jump seat were interviewed by NTSB investigators.

 

The captain has been with Southwest since 1999 and has about 16,000 flight hours including about 6,700 hours as a captain on the B-737. The captain informed investigators that this was his first flight into Branson Airport.

 

The first officer has been with Southwest since 2001 and has about 25,000 flight hours. The first officer informed investigators that he had previously flown into Branson Airport one time, but during daylight hours.

 

During the interviews, the pilots told investigators that the approach had been programmed into their flight management system, but that they first saw the airport beacon and the runway lights of M. Graham Clark Downtown Airport, located in Hollister, Mo., which they mistakenly identified as Branson Airport.

 

They cited the bright runway lights at M. Graham Clark Downtown Airport and the fact that the runway was oriented in a similar direction. They also informed investigators that they flew a visual approach into what they believed to be Branson Airport and that they did not realize they were at the wrong airport until they had landed. They confirmed that they utilized heavy braking to bring the aircraft to a stop and then advised the Branson Airport tower that they had landed at the wrong airport.

 

Siis, kapteeni ei ollut lentänyt määräkentälle koskaan ja perämieskin vain kerran, mutta päivänvalossa. Kaikki tarvittava tieto oli ohjelmoitu koneen FMC:hen, mutta silti pilotit lähtivät väärälle kentälle visuaalisesti nähtyään väärän kentän valot  ::) Perämies näyttää lentäneen Southwestillä yli 12 vuotta ja kokemusta on 25000 tuntia eli 9000 enemmän kuin kapteenilla, mutta hän on silti vain perämies? Kyseisenä aikavälinä Southwestillä on ollut vain 737:iä, joten konetyypistä toiseen siirtyminen ei voine olla kyseessä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko jokin medikaaliin liittyvä seikka?

Niin tai sitten on kyse "ikuisesta" perämiehestä. Kaikkihan eivät edes halua päälliköksi tai jostain syystä eivät siihen "kykene". Ei tee heistä yhtään huonompia lentäjiä, vaan ainakin omasta mielestäni ansaitsevat saman arvostuksen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Väärän kentän kirkkaat valot vetivät puoleensa ..

 

http://news.airwise.com/story/view/1390171550.html

 

The pilots of the Southwest Airlines plane that landed at the wrong airport in Missouri last week told investigators they mistook the bright runway lights of a smaller airport for their intended destination at Branson Airport, the National Transportation Safety Board said.

 

The pilots told NTSB investigators they did not realise they were at the wrong airport until they had landed, which required heavy braking to get the Boeing 737-700 with 124 passengers aboard stopped on the shorter-than-expected runway, the NTSB said in a statement.

 

Southwest has suspended the two pilots from flying.

 

The jet landed at Clark Downtown Airport instead of at Branson Airport, the main commercial air strip near Branson, which has a much longer runway. The airports are about 7 miles (11 km) apart.

 

The captain, who has worked for Southwest for 15 years and has about 16,000 flight hours, told investigators it was his first flight into Branson. The first officer, who has been with the airline since 2001, told the NTSB it was his second flight into Branson, but the previous one was during daylight hours.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin. Toisaalta on varmaa että nämä lentäjät eivät varmasti enään ikinä toista virhettään. Kummallakin kokemusta ja uraa takana. Mikäli heidän tilastot ovat muuten puhtaat, onko erottaminen välttämätöntä? Tehdäänkö etupäässä että halutaan antaa ns. varottava esimerkki, tai osotus ulospäin kuinka vakavasti yhtiö haluaa reagoida tapahtuneeseen. Onko kenelläkään tietoa vastaavista tapauksista, onko lentäjän ura armotta ohitse? Virhe ja olet kelvoton nokalle? Toki ymmärrän että nyt oli hyvät mahdollisuudet isompaankin onnettomuuteen kun väärää kenttää ei kumpikaan huomannut.

 

Tuli keissistä mieleen tämä

ja kohta 08:10. Kun homma sujuu voi vähän vitsailla:  

"Well with any luck this is Denver" :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Air Indian 787-pilotit olivat vähällä tehdä "Southwestit" lähestyessään Melbournea 14.1. Lennonjohto selvitti näkölähestymiseen Melbournen kiitotielle 34, päiväsaikaan ja CAVOK-säässä. Pilotit kuitenkin suuntasivat kohti Essendonin kentän kiitotietä 35, jonka kynnys on 7,7 km ennen Melbournen kenttää. Essendonin kiitotien pituus on vain 1500 m. Lennonjohto oli hereillä ja puuttui tilanteeseen ajoissa. - Onnettomuustutkintaviranomainen ATSB ei vaivaudu tutkimaan, "koska systeemi toimi niinkuin pitikin"  ::)

 

http://avherald.com/h?article=46ea95db&opt=0

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

25000 lentotuntia taisi sitten riittää väärälle kentälle laskeutuneelle perämiehelle, koska on ottanut lopputilin. Kapteeni jatkaa lentämistä.

 

Southwest Airlines Co. says that the co-pilot of a plane that landed at the wrong airport in January has retired, while the plane's captain has resumed flying.

 

Airline spokeswoman Brandy King on Monday declined to identify the pilots, each of whom had at least 12 years with Southwest.

 

Both had been on paid leave after the Jan. 12 incident.

 

Instead of landing at the main airport in Branson, Mo., they landed at a smaller airport and had to brake hard to stop the Boeing 737 before a steep drop at the end of the shorter runway. No injuries were reported.

 

http://finance.yahoo.com/news/co-pilot-southwest-wrong-airport-172607718.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt alkaa näitä vahinkolaskuja tulla vähän liikaa. Voi olla sattumaakin, mutta huolestuttavaa silti. On vain hyvää onnea, että Dreamlifter, 767 ja nyt tämä 737 ovat mahtuneet näille väärille kentille.

 

Toistuneiden väärille kentille laskeutumisten takia onnettomuustutkintaviranomainen NTSB vaatii FAA:ta muuttamaan lennonjohdon menetelmiä mm. siten, että (alue)lennonjohdot eivät enää antaisi koneille laskeutumisselvityksiä määräkentille, ennenkuin kaikki lähellä reittiä olevat muut kentät on ohitettu:

 

As part of its investigation into several events when airplanes landed at the wrong airports, the NTSB told the FAA this week it should amend its ATC procedures. "Controllers [should] withhold landing clearance until the aircraft has passed all other airports that may be confused with the destination airport," the NTSB said. Also, software that warns controllers about minimum safe altitudes should be modified to also warn them if the airplane crew is trying to land at an airport different from the one in the flight plan. Currently, the software automatically switches to the airport where the crew is landing, without signaling a change.

 

http://www.avweb.com/avwebflash/news/NTSB-Says-FAA-Needs-Better-Landing-Procedures-224033-1.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään