Erkki Pulkkinen

Melutodistus

4 viestiä aiheessa

Trafi on lähettänyt niiden lentokoneiden ja helikoptereiden omistajille melutodistuksen hakemuspyynnön, joiden koneilla tulee olla tuo melutodistus.

Uuden linjauksen mukaan kaikilla tietyt kriteerit täyttävillä ilma-aluksilla, joiden melutiedot löytyvät EASA:n ylläpitämästä melutietokannasta, tulee olla Trafin myöntämä melutodistus.

 

Olen saanut yhden kyselyn tapauksesta, jolle pyyntö oli lähetetty, mutta emme yhdessäkään löytäneet EASA:n melutietokannasta tuolle koneelle mitään tietoja.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

 

 

ps. Trafin kirjeen mukaan tuo on ihan ilmainen lappunen :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Virallinen melutodistus kannattaa tosiaankin olla matkassa, ainakin jos lentelee keski-euroopan isommille kentille. Loistavaa että Trafi myöntää näitä ilman maksua. Ilman melutodistusta saattaa tulla ikävänpuoleinen lasku.

(nimimerkki tyhmyydestä maksanut 600€/kerta).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pienemmilläkin kentillä Keski-Euroopassa sille on käyttöä, laskeutumismaksut näyttävät monella kentällä määräytyvän sen perusteella. Esimerkiksi sellainen pieni saksalaiskenttä kuin Koblenz-Winningen kyseli moisen perään. Ei löytynyt, mutta taisivat kyllä silti laskuttaa Diamondin laskeutumisen oikean hinnan mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Keskieuroopassa on ollut jo kauan tapana rankaista meluajia. Tämä on tullut koettua kantapään kautta, kun koneessani ei tuolloin ollut kyseistä paperia, hinnat olivat muistini mukaan yli tuplahintoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään