Toni Heikkinen

Helsingistä Berliinin kautta Stuttgartiin

10 viestiä aiheessa

Hei kaikille! :)

 

Serkkuni on lähdössä nyt kuukauden päästä Saksassa käymään. Ottaisi Air Berlinin lennon Helsingistä Berliinin Tegeliin ja sieltä jatkolennolla Stuttgartiin. Lippuja varatessa huomattiin että lentojen vaihtoon olisi käytettävissä "vaan?" tunti aikaa. Mitenhän on riittäneekö tämä aika siihen, kyseessä on kokematon matkustaja, menossa ensimmäistä kertaa ulkomaille.

 

Ja mihikkäs terminaallin Helsingistä tuleva kone mahdollisesti parkkeeraa Tegelissä ja mistä olisi lähtö Stuttgartiin?  Hän vaan miettii sitä että kerkeekö tunnin päästä lähtevään koneeseen suht lyhyessä ajassa tuntemattomalla kentällä jos kone sattuu lähtemään vielä eri terminaalista.

 

Pyytäkkee selvennystä jos oli liian vaikeasti selitettynä, mutta kiitokset valmiiksi jos jollakin olisi varmaa tai vähemmän varmaa tietoa kyseisestä asiasta! :)

 

Niin ja jäi vielä kertomatta että jatkolento on myös Air Berlinillä.

 

t. Toni H

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaihdoin itse toissa kesänä Tegelillä, jatko oli Düsseldorfiin ja Air Berlinillä molemmat. Eri terminaalista lähti jatko, piti mennä ulkokautta. Vaihto meni kuitenkin todella nopeasti, mulla taisi olla reilu tunti vaihtoaikaa ja riitti oikein mainiosti. En itsekään mikään superkokenut vaihtaja ole mutta ei ollut mitään ongelmaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentelin muutama vuosi sitten useita kertoja vuodessa Helsingistä Böblingeniin Berliinin ja Stuttgartin kautta. Muistikuvani mukaan vaihto Tegelissä oli vaivaton ilman mitään aikataulu- tai  muitakaan ongelmia ja opasteet toimivat. Tunti riitti mainiosti vaihtoon Tegelissä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos lennot on varattu yhtenä varauksena ja niillä on esim. sama varaustunnus ja sama lippunumero, voi olla huoletta. Vaikka myöhästyisi jatkolennolta, AB hoitaa perille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos kaikille vastanneille, näistä oli apua.  :)

 

Sitten vielä eräs kysymys, itsekin sen verran vähän matkustaneena en tiedä vastausta. Esimerkiksi lennetään Oulusta Vantaalle silleen että kone on joskus puolen yön tietämillä Vantaalla ja sitten sieltä lähtee aamulla 6-7 aikoihin lento ulkomaille, niin saako viettää sen yön siellä lentokentällä ns. turvatarkastus alueen sisäpuolella, ymmärtänette mitä tarkoitan en vaan keksinyt sille järkevää sanaa. Eli tarvinneeko turvatarkastukseen mennä ollenkaan aamulla ennen seuraavaa lentoa jos on jo valmiiksi edelliseltä lennolta siellä toisella puolen?

 

t. Toni Heikkinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tegelin kenttä on pieni. Vaikka siellä puhutaan viidestä terminaalista, ne ovat kaikki samassa rakennuksessa ja lähinnä kait muualla puhuttaisiin lähtöauloista... Minimivaihtoaika on 45 min. Lähtöselvitystiskit sijaitsevat yleensä aivan lähtöportin vieressä ja turvatarkastettu porttialue on minimaalisen pieni ja siellä on yleensä vain pikkiriikkinen tax free ja kahvilan tekele. Sinne siis kannattaa mennä vasta mahdollisimman lähellä lennon lähtöaikaa. Pääasiassa kaupat yms. palvelut ovat siis ennen turvatarkastusta. Ja konetta vaihtaessa joutuu käytännössä aina ensin poistumaan turvatarkastetulta alueelta. Vain terminaali C:ssä on varsinainen transit-alue.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tegelin kenttä on pieni. Vaikka siellä puhutaan viidestä terminaalista, ne ovat kaikki samassa rakennuksessa ja lähinnä kait muualla puhuttaisiin lähtöauloista...

 

Ei pidä paikkaansa. Erillisiä rakennuksia on kolme. Kaksi niista on lähes kiinni toisissaan, mutta kolmas on parinsadan metrin päässä pääterminaalista.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ah, joo.

Suurin osa yhtiöistä käyttää kuitenkin noita toisiinsa yhteydessä olevia (ahtaita) tiloja. Tegel on varmaan surkein Euroopan maan pääkaupungin lentoasema...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään