Sami Puro

Snowden-väite: Lentokoneiden nettiyhteyksien hakkeroinnissa on ollut ongelmia

4 viestiä aiheessa

http://www.hs.fi/ulkomaat/Snowden-väite+Lentokoneiden+nettiyhteyksien+hakkeroinnissa+on+ollut+ongelmia/a1388200490858

 

Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuusvirasto NSA ja Britannian signaalitiedustelu GCHQ ovat olleet vaikeuksissa lentokoneissa käytettävien nettiyhteyksien murtamisessa.

 

Väitteen esitti perjantaina yhdysvaltalaistoimittaja Glenn Greenwald Hampurin Chaos Communication -konferenssissa. Greenwaldin mukaan tiedusteluyksiköt haluavat päästä käsiksi kaikkeen tietoliikenteeseen maailmassa.

 

"NSA ja GCHQ tulivat hulluksi ajatuksesta, että voit mennä lennolle ja olla pois heidän urkintansa piiristä joitakin tunteja", Greenwald sanoi puheessaan konferenssiyleisölle.

 

"Heillä on ollut pakkomielle löytää jokin keino, jolla päästä käsiksi lennoilla käytettäviin nettiyhteyksiin. Jopa ajatus siitä, että ihmiset voivat kommunikoida hetken ilman, että he voivat kerätä tiedot, on ollut heille sietämätön."

 

Greenwaldin puheenvuorossa jäi epäselväksi se, onko NSA jo päässyt käsiksi lentoliikenteen nettiliikenteeseen vai onko sillä yhä vaikeuksia hakkeroinnissa. Greenwald kertoi valmistelevansa aiheesta juttua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa höpö höpö puheelta. Kyllä se yhteys maahan sieltä koneeseen on ja samaan internettiin, kuin muutkin. Eukähän se seuranta sieltä onnistu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Montako prosenttia lennoista tarjoaa nettiyhteyttä ja montako prosenttia näiden lentojen matkustajista käyttää sitä?  ::)

 

Ei montakaan ja todella moni. Voisikin ottaa riittävän pitkän lennonja käydä hakemassa Samin salaiset kuvat pois :santa:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään