Sami Puro

Lentäjät: Koulutukseen järkeä

2 viestiä aiheessa

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/lentajat+koulutukseen+jarkea/201312593523

 

Vain murto-osalle Suomessa koulutettavista lentäjistä löytyy vastaisuudessa töitä, varoittaa Suomen Lentäjäliitto. ”Suomessa on tällä hetkellä yli 300 työtöntä lentäjä ja lisää koulutetaan koko ajan”, Lentäjäliitto FPA:n tiedotteessa todetaan.

 

(...)

 

FPA peräänkuuluttaa avointa keskustelua lentäjäkoulutuksen tavoitteista sekä koulutuspaikkojen määristä. ”Edullisesti kortistoon kouluttaminen ei ole järkevää, mutta koulutuksen hankkiminen kalliilla rahalla ei voi olla ainoa vaihtoehto”, liitto huomauttaa.

 

(...)

 

Joulun alla Flybe Finland ilmoitti laskuttavansa uusilta lentäjiltä 24 000 euroa ensimmäisestä, pakollisesta lentokoneen tyyppikoulutuksesta. Perinteisesti tyyppikurssin on katsottu kuuluvan työnantajan antamaan koulutukseen.”Tällä toimenpiteellä Flybe Finland astuu yleiseurooppalaiseen halpalentoyhtiöiden toimintamalliin, jossa kokemattomien lentäjien työttömyyttä käytetään hyväksi. Yhtiölle summa ei ole suurikaan tulonlähde, mutta yksittäiselle lentäjälle saattaa aiheuttaa peruskoulutuksen kanssa jopa 150 000 euron velan”, liitto paheksuu.Markkinaehtoisesti toimivilla lentokouluilla on omat vaatimuksensa koulutukselle.

 

(...)

 

Koulutuksesta velkaantunut lentäjä on pakotettu tekemään mitä tahansa ammatissa, jossa työajat ja velvollisuudet vaihtelevat”, FPA huomauttaa. Lentäjän toimiminen yrittäjän-statuksella voi luoda ongelmia muun muassa turvallisuussäädöksissä olevien lepo- ja sairaspäivien valvonnassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samasta aiheesta on kaksi artikkelia myös lentoposti.fi:ssä:

 

http://www.lentoposti.fi/artikkelit/lahivuodet_eivat_lupaa_parannusta_suomalaislentajien_tyollisyystilanteeseen_kotimaassa

 

Kaikkiaan Suomessa lasketaan olevan yli 300 työtöntä lentäjää. Luvusta erityisen suuren tekee vertailu Suomen Lentäjäliittoon johon kuuluu 1000 jäsentä, joka puolestaan käsittää noin 90 prosenttia Suomen ammattilentäjistä. Nopeaa helpotusta työtilanteeseen ei kuitenkaan ole luvassa vaikka lähitulevaisuudessa lentoyhtiöt päivittävät laivastoaan uusilla koneilla.

 

http://www.lentoposti.fi/uutiset/lentajaliitto_suomalaisen_lentajakoulutuksen_koordinaatiopuute_vaaristaa_markkinoita

 

Suomen Lentäjäliitto FPA:n mukaan  nyt tarvitaan avointa keskustelua lentäjäkoulutuksen tavoitteista ja määristä tulevaisuudessa. Edullisesti kortistoon kouluttaminen liiton mukaan ole järkevää eikä koulutuksen hankkiminen kalliilla rahallakaan voi olla ainoa vaihtoehto.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään