Jukka Mäcklin

Neuvoja ja suosituksia uudeksi puhelimeksi.

8 viestiä aiheessa

Moro!

Kuten otsikko kertoo uutta puhelinta olen hankkimassa kun 10 vuotta vanha on tullut tiensä päähän. Tässä luetelo mitä kaipaan puhelimelta tärkeys järjestyksessää:

 

Kunnon puhelin joka toimii kunnolla

Helppo ja varma tekstiviestien lähettäminen

MP3 soitin johon voi ladata reilusti musiikkia n.16GB

Madollisuus langattomaan kuulokkeeseen musiikin kuunteluun kuntosalilla

FM radio jos mahdollista

Muut ominaisuudet tulevat kaupanpäälle

 

iPhonea ja Samsungin Galaxia on suositeltu, periaatteessa koeteltu malli ei mitään viimeistä huutoa. Katsellaan sitten myöhemmin niitä hienompia kunhan on tämä laite ensin opeteltu.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

iPhonea ja Samsungin Galaxia on suositeltu

 

Nuo toivotut ominaisuudet nyt löytyy aika peruspuhelimesta, jossa on vielä oikeat näppäimet ja joka mahtuu taskuun ;), ei siihen mitään älypuhelinta tarvita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lumia 620 Protected edition.

Roiskevesi tiivis

 

Ei löydy FM-radiota eikä saa.

 

Ja toinen homma mikä on hemmetin hämärä homma 620:ssa (ilmeisesti kaikissa Lumiossa) että jos haluaisin jakaa tänne vaikka kuvan, niin se ei onnistu tosta noin vaan. Pitää pyöritellä jonkun sähköpostin kautta. Todella ankeeta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FM-radio, mielestani taysi turhake. TuneIn-nettiradio hoitaa homman paremmin ilman pakollisia kuulokkeita antennina ja paremmalla aanenlaadulla. Ja on mista valita niita kanavia, n. 70 000 kappaletta. Jos koet vaadittavan internet-yhteyden ongelmaksi, valintasi on Nokia 100.

 

Itse suosittelisin Nokian 820 omistajana tata tai parempaa Nokiaa. Olen kuullut paljon huonoa palautetta 720, 620 ja 520 malleista, kaikkea epamaaraista toimimattomuutta yms. sekoilua ja jumitusta. Itsella ei ole ollut mitaan merkittavia ongelmia taman kanssa, Samsungin Galaxy S+ ja ZTE Bladen kanssa niita oli uudesta asti. 820 on ollut nyt noin puoli vuotta. Aioin ensin ostaa 720 mutta vasyin odottamiseen sen myyntiintulopaivaa edeltavana paivana ja ostin taman 820 herateostoksena, mutta ei ole kylla tarvinnut katua vaikka reilusti kalliimpi olikin.

 

Esim 820 on 1,5 GHz tuplaydin prossu ja 1Gt RAM, kun taas 720, 620 ja 520 on 1,0 GHZ tuplaydin ja 512 Mt RAM.

 

Itselle kuvien jakaminen foorumeille ei ole kylla mikaan ongelma, en kirjoittele mihinkaan puhelimella. WP8:ssa on myos hyva tuo kuvien automaattinen uppaus skydriveen, esim tietokoneella juttua kirjoittaessa helppo hakea kuva sielta ilman mitaan kuvan siirtohassakoita. Vastaavat palvelut kylla loytyy helposti jokaiselle alypuhelimelle, mutta on vaan niin helppo kuin mahdollista. Ei jaksa enaa niin keskittya siihen saatamiseen vaan siihen itse kayttoon.

 

Miksi ei Samsung Galaxya: lagaa ja rakenteellisesti huonolaatuisia, varsinkin halvimmat mallit(alle 300e). Tahtoo lagaus olla vahan sisaanrakennettu ongelma Androideissa. Plussaa on toki etta lahes kaikki on mahdollista mita vain mieleen tulee puhelimella tehda.

 

Miksi ei iPhonea: Koska Apple. Joka suhteessa rajoittunut. Toiminnallisia rajoituksia ja esim takuu menee jos kaytat pakkasessa. Ei muistikorttipaikkaa. Liian pieni naytto. Tottumiskysymys toki, voihan se iPhonekin isolta tuntua jos ei ole aiemmin alypuhelinta kayttanyt. Nokia 820 on mielestani 4,3" naytolla aika optimi kokoinen, pystyy kayttamaan viela yhdella kadella mutta on jo kohtuullisen hyvan kokoinen esim uutisten lukuun ja muuhun netin selailuun.

 

Hinnasta viela sen verran etta tuntuupa nuo kaikki halpispuhelimet olevan enemman ja vahemman huonoja. Kalliimpi puhelin kylla kirpaisee enemmen ostaessa, mutta kestaa ja toimiikin pidempaan kun sita pitaa hyvin, ei pudottele tai muuten kolhi eika pida avainten kanssa samassa taskussa.

 

Tama on vain vahvasti asenteellinen oma mielipiteeni asiasta, erimielta saa olla. En kylla tieda mika tulee olemaan seuraava puhelimeni, kun menivat MS:lle myymaan koko systeemin. Mutta eipa ole onneksi viela ajankohtainen asia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä painottaisin eniten helppokäyttöisyyttä ja jättäisin lasilevyt vielä ostamatta.

 

Paras mitä keksin noihin vaatimuksiin on Nokia Asha 302. Siinä rupeaa olemaan jo älypuhelimen ominaisuuksia, mutta se näyttää ja toimii niinkuin perinteinen puhelin. Osta ennen helmikuuta niin ei mene rahat Microsoftille.

 

http://www.nokia.com/fi-fi/tuotteet/puhelimet/asha302/

 

-FM-radio löytyy ja bluetoothkuulokeet toimivat, vaikka Nokian omat http://www.nokia.com/fi-fi/lisalaitteet/lisalaite/bh-111/

-Seuraksi 32GB muistikortti. Esimerkiksi http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/samsung/samsung-microsdhc-32gb-plus-class10-p22387565

-Puhelin ja tekstiviestit Nokia koeteltua suunnittelua, luulisi toimivan. Tuossa on täysikokoinen numeronäppäimistö, joka helpottaa viestien kirjoittelua

 

Minun 60v. setä käyttää tuota puhelinta sujuvasti ilman aikaisempaa tietokonekomusta. Ja sen edellinen puhelin oli joku Nokian kapula.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro!

Kiitos taidan kääntyä Nokia Ashan puoleen toistaiseksi pääasia että puhelin toimii ja textarit lentävät ajoittain.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään