Jari Toivonen

Dual vai single?

9 viestiä aiheessa

Tälläkin foorumilla on ollut paljon puhetta dual ja single channelista. Mutta sanokaapa nyt aloittelijalle, että ostinko ihan turhaan 512 Mt:n kamman kahden 256:n seuraksi. Emo on Intel Rock Lake ja muistit 400 Mhz:n ddr:ää.

Toimiiko koneeni nyt single channelissa, kun 512:lla ei ole ole paria? Ja jos toimii, mikä vaikutus sillä on päivitysnopeuteen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Tuo vaikutus on sen verrran riippuvainen monesta muustakin asiasta, ettei siihen voi sanoa suoraa vastausta. Toiseen softaan se saattaa vaikuttaa paljonkin, johonkin toiseen ei ollenkaan.

 

Helpoiten tuon selvität kokeilemalla. Vaikutus on jotain prosentin ja 20 prosentin välillä.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä, dual channel edellyttää samalaista muistikokoonpanoa kummassakin kanavassa. Tuolla tilalla on oma nimensä, jota en muista, kun kummassakin kanavassa on muistia, mutta ei samanlaisia. Se on hitaampi kuin Dual, mutta en osaa sanoa kuinka paljon käytännössä. Kokeilemallahan voit tuon selvittää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Jos siellä ei ole samoissa kanavissa samanlaisia muisteja niin johonkin normaalimoodiin se tipahtaa. Onko se nyt sitten nimeltaan tuo Single-mode. Hitaampi se on käyttää kuin dual.

 

Jotta Dualia voi käyttää, pitää kaikissa parillisissa muistipaikoissa olla samanlaiset muistit. Siten voi siis sekoittaa että on kaksi 256 ja kaksi 512 megan kampaa. Kunhan ne on Dual-moden edellyttämissä muistipaikoissa. Tämä miten nuo muistipaikat asettuvat, selviää emolevyn manuaalista.

 

Eli kokoonpanollasi nyt puuttuu yksi 512 meganen kampa.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itelläni oli tuossa entisellä emolla siten, kuin oli 1gb(2x512MB) muistia ja ostin vielä yhden lisäksi, sitä ennen muistit toimi ongelmitta Dual Channelissa, mutta kun nyt tuossa ostin vielä yhden lisä muistikamman sille aikasemmalle emolle, että tulisi tuo 1,5gb kokonaisuudessa, dual channel ei enää ottanut toimiakseen. Noh tuossa nykysessä emossa ei olekkaan kuin nuo 2 ddr muisti paikkaa ja dual pyörii 1gb jälleen normaalisti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, kiitos vastauksista. Pikaisen testauksen perusteella todella näyttää siltä, että 512-kampa ei paljon tehoja lisää, koska samalla kone putosi dualista singleen.

Löysin yhden aika kärkevän kommentin tältä foorumilta samasta aiheesta. Kopioin sen itselleni notepadiin, joten lausuja jää nyt tuntemattomaksi. Mutta näin se meni:

"Muistin pyöriminen dual channelina vaikuttaa koneen nopeuteen aivan hemmetisti. Ja tietysti molemmat muistiti sen lisäksi pyörivät sen hitaamman noepudella. En ymmärrä, miten joku tietokonekauppias voi tehdä jotain niin tyhmää kuin pistää Dual channel -emoon vain yksi muistikampa. Siinä jää niin paljon nopeuspotentiaalia käyttämättä."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sitä on lausujat joskus vähän kärkevällä päällä ;) Mutta tottahan se on. Tehdään toista tuhatta ekiä maksava masiina hyvistä palikoista, ja sitten hukataan jopa parikymmentä prosenttia sen tehosta vain yhden muistikamman säästön takia. Ihan sama kuin autosta jätettäisiin yksi mäntä pois, että saadaan se halvemmaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Ja itseasiassa, jos asiakas tahtoo esim 512 megaa muistia ja myyjä ottaa tuon määrän yhtenä kampana, on kustannus suunnilleen täysin sama kuin kahdella erillisellä 256 megan kammalla. Se siitä säästöstä. Se on myyjän tyhmyyttä, ei säästöä...

 

Joskus kokeilin kiusallani ajaa 3DMark03:sta tuolla 3 gigan himmelillä sekä yhdellä että kahdella kammalla (512 versus giga muistia) ja tehoeroa oli sellaista 15-20%. Ihan tarkkoja arvoja en enää muista.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään