Harri Koskinen

Espanjassa huutokaupataan autioitunut lentokenttä

9 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/espanjassa_huutokaupataan_autioitunut_lentokentta_-_lahtohinta_100_miljoonaa_euroa/6976645

 

Keski-Espanjassa sijaitseva autioitunut lentokenttä päätyi maanantaina huutokaupattavaksi. Miljardi euroa maksaneelle lentokentälle ei ole laskeutunut kaupallista lentoa kahteen vuoteen. Aavelentokentästä on tullut Espanjan kiinteistömarkkinakuplan symboli.

 

Ciudad Realissa sijaitseva kenttä on Espanjan ensimmäinen yksityinen lentokenttä. Ensimmäiset lennot kentältä lennettiin joulukuussa 2008, mutta matkustajaliikenne ei koskaan kasvanut tarpeeksi suureksi. Kenttää operoinut CR Aeropuertos hakeutui konkurssiin kesäkuussa 2012.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Malmin kentän hävittämisen esteenä on vaatimus vaihtoehtoisen kentän osoittamisesta kentän nykyisille käyttäjille. Huutokaupattava kenttä on tietenkin vähän enemmän syrjässä kuin Malmin tilalle tyrkytetyt Halli, Hyvinkää ja Nummela, mutta talvikunnossapito on helpompaa, mikä varmaan korvaa sijainissa olevan puutteen.  ;D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikka kiinalaisyhtiö voitti huutokaupan, kauppa ei kuitenkaan ole vielä lopullinen; syyskuun loppuun saakka kenttä on ostettavissa 28 miljoonan euron 'minimihinnalla'. Jos tälläistä ostajaa ei ilmaannu, sitten kenttä kai myydään tuolla 10000 € hinnalla; huutokauppahinnan ja minimihinnan välillä olevia tarjouksia ei kai enää huominoida ???

 

http://yle.fi/uutiset/yli_miljardin_maksanut_hylatty_lentokentta_huutokaupattiin_10000_eurolla_espanjassa/8166205

 

(Sama tieto löytyy myös BBC:n uutisesta.)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten uutinen kertoo kenttä tuli maksamaan yli miljardi euroa veronmaksajien ja muiden tahojen rahoja. Sitä uutinen ei kerro, että näitä espanjalainen "enchufe" tuottaa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten uutinen kertoo kenttä tuli maksamaan yli miljardi euroa veronmaksajien ja muiden tahojen rahoja. Sitä uutinen ei kerro, että näitä espanjalainen "enchufe" tuottaa.

 

Aloitusviestiin linkitetyn uutisen mukaan kenttä oli yksityinen ("Ciudad Realissa sijaitseva kenttä on Espanjan ensimmäinen yksityinen lentokenttä."), vaikka epäilemättä veronmaksajien rahojakin tuohon on mennyt erilaisten infrastruktuuri-investointien myötä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ciudad Realin autiokenttä on lopultakin saatu kaupaksi, mikäli 1,87 miljoonan euron vakuusrahan maksanut ostaja maksaa 4 kk määräajan kuluessa myös loppuosan 56,2 miljoonan euron kauppahinnasta. Aikaisempaa 10000 euron tarjousta ei siis hyväksytty. Vakuusrahan maksaneen ostajan nimi on CR International Airports.

 

finally the facility has been sold off for 56.2 million euros to an enterprise the regional court at Castilla La Mancha named as CR International.

 

A spokesman for the court told AFP further details on the deal would be available soon.

 

The sale of an airport which had tried to market itself as "Madrid South" would "allow the creation of many jobs and also investment" according to judge Carmelo Ordonez.

 

A trade tribunal rejected a 10,000 euro proposal to buy the airport last year from Tzaneen International, a Chinese investment fund.

 

http://finance.yahoo.com/news/spain-sells-off-ghost-airport-ciudad-real-184426878.html

 

http://spanishnewstoday.com/ciudad-real-airport-finally-sold-to-cr-international-airport-for-56-million-euros_74149-a.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kentälle mainiot yhteydet AVE-junalla sekä Madridista että Malagasta,  tosin yhteys kentälle juna-asemalta on vielä rakentamatta, mutta syntynee varmasti, joskus. Espanjassa ei ole ollut kovinkaan paljon puhetta, mitä kentällä tehtäisiin. Hieman enemmän puhetta on Madriding "Malmin" Cuatro Vientosin  kohtalo. Se on Espanjassa yleisilmailun tärkein kenttä, siellä on yli 20 toimivaa lentokoulua ja melkein kaikkien yleisilmailukoneiden huollot.  Cuatro Vientosta uhkaa Madridin "Las Vegas" projekti, viereiselle tontille pitäisi tulla suuri pelikasino, jonne rikkaiden pitäisi tuoda rahansa, sen sijaan että veisivät ne Atlantin toiselle polelle.  Tälle tontille on piirretty tornitalo, joka on suoraan Cuatro Vientoksen kiitotien päässä, jolloin kiitotie pitää tietenkin sulkea. Jostain syystä espanjalaiset eivät ole huomanneet, että rikkaat pääsisivät nopeammin pelaamaan laskeutumalla jeteillään Cuatro Vientokselle.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään