Tuomas Filppula

Excel-ongelma

3 viestiä aiheessa

Hei!

 

Eli kysyisin, että kuinka excelissä diagrammia tehdessäni voisin valita x-akselille tulevat arvot?

 

Tyyliin siis näin: Vuosi:         Yht.

                          2000           3

                          2001           4

                          2002           5

 

Haluaisin siis y-akselille tuon yhteismäärän ja x-akselille vuoden. Mitä tuossa oikein pitää tehdä erilailla kun nyt tuo tekee ainoastaan diagrammin jossa on kaksi kuvaajaa (ml. tuo vuosi) ja x-akselilla 1,2,3. Jos heitän tuohon vuosi-kohtaan vaikkapa a,b ja c niin tuo tekee haluamanilaisen talukon, mutta tuo ilmeisesti jotenkin ei tajua, että nuo vuosiluvutkin voisivat olla yksittäisiä "pisteitä" eikä koko taulukkoa tarvitse skaalata niiden mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos oikein ymmärsin niin tämmöinen oli hakusessa. Itse tein ensin tyhjän viivadiagrammi pohjan, johon lisään tiedot myöhemmin. Toinen vaihtoehto olisi poistaa toinen sarja diagrammista, johon excel teki automaattisesti 2 viivaa.

 

Lisää -> kaksiulotteinen viivakaavio. Tämän jälkeen tyhjää pohjaa hiiren oikealla ja "Valitse tiedot". Tieto-alueeksi valitsin solut, joissa on tulos. Vaaka-akselin (luokka) otsikot valintaan taas puolestaan solut, jotka sisältivät vuosiluvut.

 

Lisäksi muokkasin vielä x-akselin vuosiluvut alkamaan origosta: Napsauta x-akselia, jonka jälkeen jälleen hiiren oikealla ja "Muotoile akseli". Akselin asetuksista valinta "Sijaintiakseli: Jakoviivojen kohdalla"

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään