Juha Paulavuo

Sähköhelikopteri teki neitsytlentonsa

1 viesti aiheessa

18-roottorinen alus muistuttaa hieman helikopteria ja hieman quadrokopteria, kertoo Gizmag. E-Volo-kopterin keskeltä lähtee kuusi säiettä, joiden päässä on potkuri. Säikeet jakautuvat vielä kahtia ja muodostavat 12 päätä, joissa on myös potkurit. Yhteensä kehän muotoon asennettuja potkureita on 18. Roottorit saavat voimansa kuudesta akusta. Niistä riittää virtaa noin 20 minuutin lentoon. Kehittäjien tavoitteena on pidentää aikaa tuntiin. Matkanopeus on noin sata kilometriä tunnissa ja lentokorkeus 200 metriä.

 

Jokaisen roottorin ympärillä on vielä kolme lisäakkua. Vaikka vain yksi toimisi, kone pystyy laskeutumaan turvallisesti.

Hätätilanteita varten aluksessa on myös ballistinen pelastautumisominaisuus, johon kuuluu muun muassa laskuvarjo.

Volokopteri on lähes täysin automaattisesti ohjattu. Kuljettaja päättää lähinnä aluksen kulkusuunnan. Siksi lentäminen on helppoa ja turvallista.

 

E-Volo suoritti ensilentonsa lentokonehallissa Karlsruhessa Saksassa. Alus suoritti muutamia muutaman minuutin mittaisia lentotehtäviä 22 metriä korkean katon alapuolella. Neitsytlento kesti muutamia minuutteja, ja ohjelmaan kuului useita nousuja ja laskuja.

 

tekniikka&talous

 

Video ensilennosta : 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään