Raine Haikarainen

Malmi ja Helsingin tonttipula

9 viestiä aiheessa

Voiko ihminen olla enemmän oikeassa kuin tuo lopputoteamus, onhan tuosta päivästä jo aikaa mutta vielä löytyy tyhjää rakentamatonta, sitäpaitsi tontteja ja taloja riittää myytäväksi asti jos lehtiin on uskominen.

Kaikki ei nyt Malmin kohdalla mutta yhtä lähellä maailman keskustaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

olipa mainio video. Lähti mulla ainakin jakoon tuolla sosiaalisessa mediassa - jonka seurauksena tuli jo pari uutta allekirjoitusta kavereilta! :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikella kunnioituksella KRL, minä tunnen myötähäpeää  :-[  naiivista videokerronnasta. Paljon on lähes neljännesvuosisadassa rakenettu, mutta paljon on vieläkin rakentamatta videolla nähdyistä alueista. Alueista uutisoi tämän päivän HS: http://www.hs.fi/kaupunki/Helsingin+asuntotontit+hupenevat+uhkaavasti/a1385271560959

 

Päättäjien on pian ratkaistava, rakennetaanko itäisen Helsingin metsäalueille asuntoja vai jätetäänkö ne virkistysalueiksi. Kyse on Meri-Rastilan länsirannasta, Vartiosaaresta sekä Kulosaaren ja Herttoniemen välisestä Kivinokasta. Näiden viheralueiden kohtalosta on nousemassa valtuustokauden pahimpia riitoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäpä ihmettelen mistä sitä väkeä sikiää tänne etelään tuossa määrin, asuntoja on jatkuvasti myynnissä kuten myös rakennusmaata.Jos joku hassukainen ihmettelee miksi niitä ei osteta, rahaahan puuttuu.METROPOLIN kulmille pitäis päästä asumaan mutta kuka maksaa.

Jännittävintä on että kaavoitetaan ja suunnitellaan, suomessa on vain tuo 5 miljuunaa immeistä, jos kaikki tänne rahdataan METROPOLIIN koska tuo on tärkeä sana, mites? myydäänkö loput ulkomaaneläville.

Tässä on tosiaan ilman foliohattua tullut moneen kertaan mieleen että kenen etua tässä ajellaan oikeasti.

Eipä ole tämä historiaa mutta jos joku muu kun ilmailutoimittaja tämän lukisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minäpä ihmettelen mistä sitä väkeä sikiää tänne etelään tuossa määrin, asuntoja on jatkuvasti myynnissä kuten myös rakennusmaata.

 

Soininvaaran tulkintaa aiheesta, http://www.hs.fi/kaupunki/Helsingin+asuntotontit+hupenevat+uhkaavasti/a1385271560959

Uudet työpaikat syntyvät osaamisaloille ja osaamisalat keskittyvät suuriin kaupunkeihin. Työpaikkojen lisäys 1990-luvun laman jälkeen on tapahtunut jokseenkin kokonaan osaamiskeskittymissä, Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Turussa ja Tampereella. Näillä kaupunkiseuduilla asuu liki puolet suomalaisista, mutta noin 75 prosenttia akateemisen loppututkinnon suorittaneista nuorista aikuisista – On helppo ennustaa, että muuta väkeä seuraa aikanaan nuorten osaajien perässä paljon.

 

Totean itse vielä, että väkeä sikiää tänne etelään myös etelästä ja menestyneimmät etelänmiehet ovat onneksi myös pääsemässä omistusasuntomarkkinoihin kiinni mm. Malmin suurissa hitasyhtiöissä ei enää asu pelkästään suomalaisia.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo siis onhan tulossa väkeä vaikka mistä, ajattelin vain näin keittiönnurkasta että viitisen miljuunaa ihmistä koko maassa ja nyt jo vaikeata saada talot Helsingin kulmilla täyteen ja osa porukasta haluaa edelleenkin käydä töissä ja asua vaikka Tampereella tai Jyväskylässä jne.kaikki eivät maailman ytimeen halua vaikka joku ne sinne haluaisikin.

Toki ulkomaanelävät pitää asuttaa.Historiaahan tässä nyt ei enää ole.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muuttaisin täältä pk-seudulta pois vaikka heti, jos se vain olisi mahdollista...

Samoilla linjoilla, ennemmin lapioin paskaa kehä kolmosen ulkopuolella kuin tulen siisteihin töihin pääkaupunkiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään