Sami Puro

Rajan Dornier aloitti partioinnin Italiassa

3 viestiä aiheessa

http://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/rajavartiolaitoksen_valvontalentokone_aloitti_lentotoiminnan_lampedusassa

 

Pikaisten valmisteluiden jälkeen Välimerelle lähetetty Rajavartiolaitoksen valvontalentokone lensi tänään ensimmäisen partiolentonsa Lampedusan alueella. Valvontalentokone miehistöineen toimii Lampedusan saarelta käsin ja valvoo lennoillaan Lampedusan eteläpuoleista merialuetta. Valvonnan kohteena ovat etenkin Libyasta Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset, jotka ovat usein liikkeellä ylilastatuissa ja lähes merikelvottomissa aluksissa. Saadut havainnot välitetään Italian viranomaisille, jotka lähettävät tilanteen mukaan paikalle laivoja, veneitä tai helikoptereita. Ensimmäisellä valvontalennolla havaittiin merellä kaksi tyhjää isoa kumivenettä. Viimeksi eilen Lampedusan saarelle saapui veneellä noin 140 siirtolaista.

 

Osana EU:n toimia Välimeren laittoman maahanmuuton tilanteen hallitsemiseksi ja meripelastusvalmiuksien parantamiseksi Euroopan rajaturvallisuusviraston Frontexin Välimeren alueella koordinoimia operaatioita ollaan vahvistamassa. Suomen Rajavartiolaitoksen Dornier valvontalentokone osallistuu marraskuun ajan Frontexin koordinoimaan ja Italian isännöimään merirajavalvontaoperaatioon Hermes Välimerellä. Lisäksi Rajavartiolaitos tarjoaa Frontexin käyttöön muuta kalustoa ja asiantuntijoita. Laittoman maahanmuuton tilanne Välimerellä on pahentunut viimeisten kuukausien aikana. Lampedusan saaren lähistöllä on onnettomuuksissa menehtynyt pelkästään lokakuun aikana satoja ihmisiä.

 

 

 

(tästä oli jossain joskus aiempi ketju jota en löytänyt..)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/Suomen+valvontakone+palaa+Lampedusalta++paikansi+yhden+siirtolaisveneen/a1385952483339

 

Rajavartiolaitoksen valvontaoperaatio Lampedusalla on päättynyt. Valvontakone Dornier oli maanantaina miehistöineen matkalla takaisin Turkuun, kertoo vartiolentolaivueen apulaiskomentaja Matti Lallukka.

 

Valvontakone partioi kuukauden ajan Italian eteläpuolisella merialueella, ja sen tehtäviin kuului Välimerta ylittävien siirtolaisveneiden paikannus.

 

Suomalaiskone löysi yhden siirtolaisveneen marraskuun kestäneen operaation aikana.

 

"Kumiveneessä oli 61 siirtolaista, ja se oli matkalla Libyasta", Lallukka sanoo.

 

Vene havaittiin sen jälkeen, kun siitä oli soitettu. Soittaja oli ilmeisesti siirtolaisten salakuljetuksen järjestäjä tai joku laivassa ollut.

 

Puhelun jälkeen suomalaiskone paikansi kumiveneen Lampedusan eteläpuolelta. Suomalaismiehistö kuvasi koneen, ja odotti paikan päällä Italian rannikkovartioston saapumista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään