Harri Koskinen

Hornet-monitoimihävittäjät tankkaavat ilmassa Ilves-harjoituksessa

2 viestiä aiheessa

Ilmavoimat tiedottaa: Hornet-monitoimihävittäjät tankkaavat ilmassa Ilves-harjoituksessa

 

 

Vapaa julkaistavaksi

 

 

Noin 20 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää osallistuu Ilves-lentotoimintaharjoitukseen 29.-31. lokakuuta. Harjoituksen päätavoitteisiin kuuluu hävittäjäohjaajien ilmatankkauskelpuutusten harjoittelu ja ylläpito. Harjoituksessa tukeudutaan Rissalan ja Pirkkalan tukikohtiin. Lentotoimintaa on Kuopion ja Kauhavan sekä Oulun ja Hallin välisillä alueilla. Lennot pyritään lentämään virka-ajan puitteissa.

 

Harjoituksen järjestää Karjalan Lennoston Hävittäjälentolaivue 31. Harjoitukseen osallistuvat myös Satakunnan Lennoston Hävittäjälentolaivue 21 sekä Lapin Lennoston Hävittäjälentolaivue 11. Laivueiden tavoitteena on harjoitella ilmatankkausta sekä pitää yllä ja hankkia uusia Hornet-ohjaajien ilmatankkauskelpoisuuksia.

 

Ilmatankkauskyvyn ylläpitäminen on keskeinen osa myös ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön toimintaa. Suomi on ilmoittanut Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF) RFP-joukkopooliin vuodeksi 2014. RFP-joukkopooli (Response Force Pool) on välittömän toiminnan joukkoa alemmassa valmiudessa oleva täydentävä osa.

 

Harjoitukseen osallistuva KC-135-ilmatankkauskone operoi harjoituksen ajan Rissalan tukikohdasta. Kone tulee Englannista, Mildenhallin tukikohdasta, jossa toimii Yhdysvaltojen Euroopan ilmavoimien (USAFE) 100th Air Refuelling Wing. Suomi on ostanut ilmatankkauspalvelut vuodesta 2009 alkaen Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimilta.

 

Harjoituksesta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille. Lentotoiminnassa noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään