Esa Juntunen

Matkatoimistot mainostavat lentoyhtiöitään yliampuvasti

14 viestiä aiheessa

Hesarin välistä tupsahti sunnuntaina puhdas valkoinen kirjekuori, jossa näytti olevan mainos sisällä. Jännää, pakko avata. Sieltä paljastui Azuro-matkojen Turkin kohteiden mainos.

 

Holtittomien ylistysluritusten joukosta pisti silmään, että yhtiö tarjoaa "charterlennon maineikkaalla lentoyhtiöllä Antalyaan ja takaisin" ja luvassa on "premiumluokan lentoyhtiö".

 

Pieni googlaus paljastaa, että siivet tarjoaa osin turkkilainen Corendon. Olen lentänyt yhtiön koneilla kahdesti. Sinänsä ei mitään moitittavaa, mutta luvassa on sillipurkkiahdettua 737:aa, josta on premiumit kaukana. Kuka suuresta yleisöstä edes on kuullut koko yhtiöstä? Korkeintaan uutisista, kun polttivat vuosi sitten yhden koneen ohjaamon Turkissa: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305607125778

 

Eikö premiumin sanana itsessään pitäisi viitata ykkösluokkaan, economyn vastakohdaksi. Korkealentoisilla sanoilla vakuutellaan eläkeläisiä avaamaan kukkaronsa, sillä varttuneempien kuvia on esitteessä kaksin kappalein.

 

Miten paljon nykyään törmää tähän, että matkatoimisto tarjoaa sitä "maailman parasta lentoyhtiötä" ja totuus on sitten - poliittista jargonia käyttäen - muunneltua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Avasin kuoren ja sen jälkeen tämän pajan premiumluokan nettisivut:

 

http://www.azuro-matkat.fi/default.aspx

 

Aloitussivulla jo lukee näin:

...viikonloppuna pelkästään routsin- ja englanninkielinen asiakaspalvelu

 

Jos tämä amatöörilafka heittää nurin ennenkuin sinne rahansa kantanut poloinen pääsee matkalle, niin mistä saa korvaukset? Ei näy Suomen KuVi -numeroa.

 

Outoa, että Hesari suostuu jakamaan lehtensä välissä tällaista keräyspaperi-spämmiä....huonossa taloudellisessa jamassa kaikki käy.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näkyy olevan ruotsalainen matkatoimisto ...

"Ruotsin lain mukainen matkatakuu:

————————————————

Matkavakuudet on tarkoitettu matkustajien turvaksi, jos matka peruutetaan tai keskeytyy, eikä matkustaja saa rahojaan takaisin matkanjärjestäjältä. Korvaus kattaa ne kulut, jotka matkustaja on maksanut matkasta sekä mahdolliset kotimatkan kustannukset. Ruotsin matkavakuusasetus tarjoaa vähintään yhtä hyvän turvan kuin suomalainen. Matkavakuusrahasto takaa vakuudet myös Suomen kansalaisille. Matkavakuus on Ruotsin kamarikollegion asettama vakuus. www.kammarkollegiet.se"

 

Korjatkaa, jos olen väärässsä .... eikö Suomessa toimivan matkatoimiston tule asettaa takuu Suomessa????

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä jonkun matkakertomus Azuro-matkoilta

http://www.menaiset.fi/keskustelu/2002177/ketju/azuro_matkat_halpaa/sivu/2

Olin Italiassa 18-25.4.13, eli tulin eilen kotiin, missähän olitte Timo ja Hannu. Azuro-matkat lupasi tuohon 399,- hintaan kuuluvan retket Venetsiaan, Firentseen ja Roomaan, kuitenkin perillä yritettiin myydä retkipaketti, painostamalla ja uhkailemalla; "voit joutua vaikeuksiin jos et osta, voidaan jättää 40 km. päähän". Se ei ollut pahinta ettei keskustaan päästy samalla bussilla kuin paketin ostaneet, oppaiden törkeä kielenkäyttö ja tietämättömyys voitti sen. Asiallisiin kysymyksiin saattoi saada vastaukseksi haistatteluja tai henkilökohtaisuuksiin meneviä loukkauksia, tiedotus puuttui kokonaan ja minkäänlaista asiallista informaatiota kohteesta ei saatu. Hotellien googlauksesta; miten onnistuu kun ei niitä tiennyt oppaatkaan etukäteen, tilauksia soittelivat kun lähestyimme kohteita. Sellaiseen säheltämiseen mihin ko.matkan oppaat ylsivät ei pysty kukaan muu vaikka suunnittelisi etukäteen. Matkahan olisi ollut todella mahtava jos sen olisi järjestänyt ammattitaitoinen vastuullinen matkanjärjestäjä. Meitä oli toistasataa henkilöä ja kaikilla oli matkustuskokemusta reilusti takana, mutta kukaan ei tiettävästi ollut aikaisemmin kokenut vastaavaa. Lähtöaamuna, kun olimme lähdössä hotellilta, yksi oppaista kävi lähettämässä meidät matkaan ja sanoi; "olkaa meille kiitollisia", kun kysyimme että mistähän pitäisi, niin hän sanoi; "olette hengissä". Totta, sehän oli elämysmatka ja me olimme hengissä. Nyt kun se on koettu ja siitä selvitty niin toiselle Azuro-matkalle ei tarvitse lähteä.

 

Azuro-matkat ei ole milläänlailla rekisteröitynyt Suomeen ja ilmoittaa että matkavakuus löytyy Ruotsin kamarikollegiosta.

N. 870 000e vakuus näkyy löytyvän

http://www.kammarkollegiet.se/travel-guarantee/sv/details/5538

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lomille lähtiessä olen liki aina omatoimimatkaaja. Charter-lennot tuntuvat olevan liki aina rajusti myöhässä ja lentoyhtiö on joku hämärä. Reittikoneella siis paikkaan X, siitä sitten omin neuvoin eteenpäin.

 

Välimeren lomakohteissa etenkin välttyy samalla siltä riskiltä, että koneessa on joku *köhm* nestetasapainoaan vahvasti ylläpitävä porukkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuntuvat, ei ovat. Harva se kerta saa (näin syysloma-aikoina) lukea jostain asemalle jumiin jääneestä porukasta, joka odottaa jotain 12 tuntia turvatarkastusten takia lähtöä. En tiedä miksi chartereilla venähtää toisinaan niin kauan. Reittilennot tuntuvat ainakin olevan useammin ajoissa. Lienekkö liittyvän jotenkin jatkoyhteyksien takaamiseen.

 

Lennän mielellään luotettavaksi mielletyillä yhtiöillä kuten Finnairilla. Viittaisin ketjun alussa Corendoniin, joka ei ole kyllä mikään kadunmiehen tuntema. Helsinki-Vantaallakin näkee kaikenlaista menijää, yksittäisiä yhtiöitä joista en tiedä mitään - esimerkiksi minkälaatuista palvelua on tarjolla. Sitten joutuu googlaamaan kokemuksia, että mitä mieltä olette yhtiöstä. Käytinpä tästä nyt kärjistynyttä termiä hämärä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lennän mielellään luotettavaksi mielletyillä yhtiöillä kuten Finnairilla. Viittaisin ketjun alussa Corendoniin, joka ei ole kyllä mikään kadunmiehen tuntema. Helsinki-Vantaallakin näkee kaikenlaista menijää, yksittäisiä yhtiöitä joista en tiedä mitään - esimerkiksi minkälaatuista palvelua on tarjolla.

Eikö Corendon tai nämä "yksittäiset" yhtiöt sitten ole luotettavia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö Corendon tai nämä "yksittäiset" yhtiöt sitten ole luotettavia?

 

Miten se lukemisen taito on täällä aina niin hakusessa...

 

Lennän mielellään luotettavaksi mielletyillä yhtiöillä kuten Finnairilla. Viittaisin ketjun alussa Corendoniin, joka ei ole kyllä mikään kadunmiehen tuntema.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten se lukemisen taito on täällä aina niin hakusessa...

Kaikesta tästä huokuu, että kaikenmaailman yksittäisiä yhtiöitä pidetään epäluotettavina. On se Corendonkin Suomen markkinoilla jo usealta vuodelta tunnettu, mutta kaduntallaajat tuntee vain isot ja ns. kaikille tutut yhtiöt.

 

Osaan lukea....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näkyy olevan ruotsalainen matkatoimisto ...

Korjatkaa, jos olen väärässsä .... eikö Suomessa toimivan matkatoimiston tule asettaa takuu Suomessa????

 

Ainakin Kilpailu-ja kuluttajaviraston mukaan pitää ainakin ilmoittautua rekisteriin ja asettaa vakuus tai hakea vapautusta siitä (jonka voi saada, jos laskuttaa asiakkaita vasta matkan jälkeen): http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/valmismatkat/ . En siis ainakaan itse luottaisi rahojani tämmöisen putiikin haltuun.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuon vakuusmaksujen löytymisen Ruotsin kuninkaallisten pikkukamarista - sekoilun lisäksi koko tuosta suljetussa kirjekuoressa Hesarin välissä tulleesta paperinivaskasta ei löytynyt mm:

- matkanjärjestäjän ja/tai lentoyrityksen kotipaikkaa

- mitään viranomaisrekisterinumeroa

- minkäänlaisia todellisia yhteystietoja kuten posti- ja/tai käyntiosoitetta tai puhelinnumeroa.

 

Joopa joo.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohon aloitusviestiin ajatelma.Yhtiömme käyttä lentoihin jotain yhtiötä, mitä nyt satumme saamaan, eihän heidäm koneensa ole luotettavia, ahtaitakin ovat.Palvelu on mitä on mutta asiakkaamme pääsevät kohteeseen monastikkin vuodessa.

Eihän tällainen mainos vedä yhtä hyvin kun viestissä mainittu, siksi varmaan tuo yltiöpäinen kehuminen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään