Esa Harju

Yleisilmailua koskeva kyselytutkimus ilmailu- ja lentokerhoille sekä lentäjille

6 viestiä aiheessa

Kuten tunnettua, EASA:lla ei ole yhtenäistä ja jatkuvaa tilastointia yleisilmailun turvallisuudesta saati kustannuskehityksestä. Tämän puutteen poistamiseksi AOPA Germany on laatinut kyselyn lento-operaattoreille, -kerhoille ja lentäjille tästä aiheesta. IAOPA päätti laajentaa kyselyn koko Euroopan kattavaksi ja siihen voivat osallistua kaikki yleisilmailutoimijat, operaattorit, ilmailu/lentokerhot ja lentäjät. Tavoitteena on osoittaa EASA:lle yleisilmailun tilastoinnin tarpeellisuus ja hyödyllisyys.

 

Suomen Moottorilentäjien Liitto ry. pyytää kaikkia yleisilmailutoimijoita mukaan kyselyyn. Osallistu sinäkin alla olevien linkkien kautta kyselyyn päivityksen jälkeen!

 

Suomen Moottorilentäjien Liitto ry. on perustettu Oulussa marraskuussa 2011. Liiton tarkoituksena on toimia yleishyödyllisenä etujärjestönä edistäen Suomen yleisilmailua, erityisesti moottoroitujen ilma-alusten käyttöä sekä toimia jäsentensä valtakunnallisena keskusjärjestönä. Tavoitteena on edistää ja kehittää yleisilmailua ja erityisesti moottorilentoa valvomalla sen etuja yhteiskunnassa.

 

Suomen Moottorilentäjien Liitto - AOPA Finland on ollut International Council of Aircraft Owners and Pilots Association’n (IAOPA) jäsenyhdistys tammikuusta 2012 lähtien. IAOPA on voittoa tavoittelematon 69 itsenäisten, hallituksista ja valtioista riippumattomien kansallisten yleisilmailujärjestöjen yhteisö. IAOPA on edustanut kansainvälistä yleisilmailua melkein 50 vuoden ajan ja sen jäsenjärjestöihin kuuluu maailmanlaajuisesti yhteensä yli 470 000 lentäjää, jotka joko työskentelevät ilmailun parissa tai harrastavat yleisilmailua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroopanlaajuisen suuren suosion vuoksi kyselyä päivitetään ja se palaa aktiiviseksi päivän parin kuluttua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On täytetty. Mutta - kuten aina,  seuraa kysymys: mitä vaikutusta tällä on mihinkään?

 

 

/sarcasm on

 

Tässä kyselyssä tulee tilastollista mielipidettä, että lentäjää vitsuttaa kulujen karkaaminen tasolle jossa pitäisi olla lottovoittaja että pääsisi lennähtämään silloin tällöin saati lentää ihan aktiivisesti muita kuin hetivalmisputoavia ultria :)

 

/sarcasm off

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia aiheellisesta kysymyksestä.

 

Vapaasti käännetty motivaatiolauseke AOPA Germanyn sivulta:

 

"Tällä tutkimuksella halutaan kerätä tietoja yleisilmailusta ja selvittää mm. lentokoneenomistajien ja lentäjien kohtaamia ongelmia, mihin toimintaan pienkoneita käytetään ja kuinka usein sekä mitkä ovat yleisilmailun taloudelliset vahvuudet. Näiden tietojen keruu on erityisen tärkeää tällä hetkellä, koska kansalliset ilmailuviranomaiset ja Euroopan ilmailuviranomaiset koostavat hyvin vähäisessä määrin luotettavaa tilastotietoa tietosuojalainsäädännön ja rahan puutteen vuoksi. Tästä syystä edes vuotuiset lentotuntimäärät koneluokittain eivät ole olleet saatavissa vuosikausiin. Vasta kun IAOPA:lla on tarkat tiedot yleisilmailusta, se voi edunvalvontajärjestönä tehokkaasti ajaa jäsentensä etuja. Olemme erittäin tyytyväisiä mikäli haluatte tukea työtämme täyttämällä tämän kyselyn. Tietojen kerääjä vakuuttaa vastaajien pysyvän nimettöminä noudattaen tietosuojalainsäädäntöä."

 

Kiitoksia kaikille vastaajille jo etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään