Ilkka Mäkelä

Air Francen koneesta katosi 44 kiloa kultaa

6 viestiä aiheessa

Air Francen kommellukset jatkuvat. Pariisissa koneeseen lastatusta kultalähetyksestä oli kadonnut 44 kiloa, arvoltaan n. 1,6 miljoonaa euroa, koneen saavuttua Zürichiin. Sisäpiirin rikosta epäillään.

 

A shipment of gold on an Air France flight from Paris to Zurich last week arrived 44 kilos lighter than when it was registered at Charles de Gaulle airport, TV stations TF1 and LCI reported Tuesday.

 

The gold bars, worth around 1.6 million euros, was part of a 300kg shipment handled by the Brink’s secure transportation company last Thursday.

 

Brink’s realised that the gold was missing on Friday after it arrived in Switzerland.

 

According to the reports, this type of shipment on the same aeroplane takes place almost daily, and Brink’s employees supervise the loading and stay on the tarmac until the plane has taken off.

 

Officials said they believed the theft was probably an inside job.

 

http://www.france24.com/en/20130924-gold-brinks-millions-air-france-flight

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://yle.fi/uutiset/kuusi_pidatetty_air_francen_kultaharkkovarkaudesta/6854511

 

Ranskan poliisi on pidättänyt kuusi miestä Pariisissa ja sen ympäristössä epäiltynä viimeviikkoisesta kultaharkkovarkaudesta. 1, 6 miljoonan euron arvoiset kultaharkot vietiin 19. syyskuuta Air Francen koneesta, joka lensi Pariisista Zürichiin.

 

Varkaus huomattiin seuravaana päivänä Sveitsin Zürichissa. Anastus tapahtui Charles de Gaullen lentokentälle ennen lähtöä. Noin 50 kiloa painavien harkkojen kuljetuksesta koneeseen vastasi yhdysvaltalainen turvallisuusyhtiö Brink`s.

 

Uutistoimisto AFP:n lähde kertoo, että tällä hetkellä on epäselvää miten anastus tapahtui, mutta on todennäköistä, että varkailla oli rikoskumppaneita lentokentällä.

 

Toistaiseksi ei tiedetä, oliko pidätetyillä miehillä pääsy Charles de Gaullen matkustajilta suljetulle alueelle. Varkauden saalista ei ole vielä löydetty

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laukkukaupalla huumeita, kiloittain kultaa, ... Kenttäpalvelut vuotavat ja samalla meitä tavallisia matkustajia vain syynätään laitteella jos toisellakin aina nöyryytykseen asti.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään