Ismo Nurmi

Lehden kansi julkaisuun?

7 viestiä aiheessa

Sanokaapa ystäväiset miten tekijänoikeuskysymys osuu, kun pitäisi laittaa ilmailuaiheinen aikakauslehden kansi (vuodelta 1974) skannattuna/kuvattuna painotuotteeseen. Joudunko oikeuteen kysyy nimim. Epätietoinen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kansi (taitto) ei tosiaan välttämättä saa suojaa teoksena, mutta jos kannessa on valokuv(i)a, ovat ne tekijänoikeussuojan piirissä, olettaen että kyse on suunnilleen lehden ilmestymisen (1974) aikoihin otetuista kuvista, eikä merkittävästi vanhemmista kuvista. Ns. tavanomaisten valokuvien suoja-aika on 50 vuotta, joten se ei vielä ole rauennut ko. julkaisun kuvien osalta.

 

Minkälaiseen painotuotteeseen kansi tulisi? Merkitystä on mm. sillä, onko kyseessä markkinointitarkoitus vai jokin muu käyttö? Tekijänoikeuslain mukainen sitaattioikeuden ei yleensä tulkita koskevan markkinointikäyttöä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vastaukset ovat olleet suuntaa antavia, kiitoksia. Kysytty on myös edelleen julkaistavasta aikakauslehdestä. Ajattelin nostaa aiheen esiin täälläkin ja vastausta lehdestä ei vielä ole kuulunut.

 

Ei kaupallisiin tarkoituksiin olisi tämä tapaus eli kerhohistoriikkiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asiayhteys lienee tuossa tapauksessa ilmeinen, eikä kyseessä ole markkinointikäyttö, joten menee mielestäni Tekijänoikeuslain 22§ tarkoittaman sitaattioikeuden piiriin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään