Arne Wallen

sotalentäjä Kallioinen?

5 viestiä aiheessa

Tuttavan vaimo muisteli tuossa kaukaista sukulaistaan joka olisi toiminut sodan aikaan lentäjänä, sukunimi Kallioinen ja etunimi P kirjaimella alkava.En löytänyt mitään muistaisikohan  vai löytäisikö joku jotain.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomen Lentomerkkiluettelo ei anna mitään tuloksia.

 

Entisen Sota-arkiston asiakastiskille tuli naishenkilö kyselemään sukulaisestaan joka oli ollut ilmavoimissa lentäjänä. Nimeä ei kuitenkaan ohjaajaluetteloista löytynyt. Lopulta selvisi, että sukulaismies oli ollut ilmavoimissa varusmiehenä eli "lentäjänä", mikä myöhemmin muutettiin sotilasarvoksi "lentosotamies".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jotain tällaista itsekkin epäilin kun ei mistään löytynyt, voinnut olla mekaanikkona, kk ampujana herra ties mitä, oli kuulemma jonkun mitalinkin saannut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistelen, että sota-arkistosta (vai oliko se se? - paikkaa en nyt tähän hätään muista varmuudella) saa tilata ainakin lähisukulaistaan koskevan kantakortin tiedot. Joitakin vuosia sitten tilasinkin sieltä isääni koskevat tiedot. Ei silloin edes maksanut juuri mitään. Tosin nykyään varmaan osaavat veloittaa tällaisistakin palveluista reilummin. Ehkä tuota voisi yrittää?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No näin ajattelinkin kertoa, Martti varmaan muistaa mikä tuo paikka on.

Toisaalta jos suvussa kulkee tuolla kunniamaininnalla niin mikä minä olen sitä sekoittamaan, sanon vain etten löytänyt kotona olevista kirjoista mitään ja kestän huonon löytäjän maineen hyvinkin.

Sepä on aina katsottava maailmaa monenlaisin silmin.Löytyi ainakin tuosta suvusta tosin isännän puolelta äitini kodin polttaja, oli vaari aikanaan sanonnut kotikylän upseeripojalle että poltat sitten talon ettei ryssä siitä hyödy jos täältä tekin joudutte lähtemään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään