Harri Koskinen

Boeing lopettaa C-17-tuotannon 2015

2 viestiä aiheessa

http://www.lentoposti.fi/uutiset/boeing_lopettaa_c_17_tuotannon_2015_suomalaisille_tuttu_long_beachin_tehdas_suljetaan

 

Boeing ilmoitti 18. syyskuuta lopettavansa C-17 Globemaster III -kuljetuskoneiden tuotannon vuonna 2015. Silloin kaikki jäljellä olevat 22 tilausta on toimitettu. Samalla suljetaan Long Beachin tehdas Los Angelesissa.

 

Long Beach on tuttu Finnairin DC- ja MD-sarjojen koneiden valmistuspaikkana. Siellä mm. luovutettin suomalaisyhtiölle maailman ensimmäinen MD-11 OH-LGA. Viime aikoina alueella on rakennettu vain Globemaster III -kuljetuskoneita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näillä näkymin viimeinen valmistettava C-17 Globemaster III on rullannut ulos Long Beachin kokoonpanolinjalta, tehnyt työntekijöiden ja vieraiden edessä ylilennon (ks. video) ja lennetty San Antonioon, Teksasiin, jossa se luovutetaan vuodenvaihteen jälkeen asiakkaalle, Qatarin ilmavoimille. Samalla päättyy vähänkään suurempien siviili- ja sotilaskoneiden valmistus ja kokoonpano Long Beachissä ja myös Kaliforniassa, mistä toiminta on siirtynyt halvempien kustannusten osavaltioihin Etelä-Carolinaan, Alabamaan ja Oklahomaan.

 

The last Boeing C-17 Globemaster III cargo plane built at the company’s Long Beach plant departed from the facility Sunday, closing an important era for aircraft manufacturing in California.

 

In ceremonies attended by hundreds of Boeing employees, the aerospace giant formally ended production of the C-17 with a rollout of the final transport and a commemorative flyover of the company’s assembly facility at Long Beach Airport.

 

http://ktla.com/2015/11/29/last-boeing-c-17-flight-leaves-long-beach-ending-era-of-california-aircraft-manufacturing/

 

http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-last-boeing-c-17-takes-flight-as-california-aerospace-era-ends-20151129-story.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään