Sami Puro

"Lakiehdotus - jopa lento-opettelusta terrorismiepäily"

4 viestiä aiheessa

Melkein kuka tahansa voi joutua epäillyksi terrorismiin kouluttautumisesta, jos oikeusministeriössä luonnosteltu ehdotus uudeksi rikoslain pykäläksi menee läpi. Näin uskovat monet ehdotuksen arvostelijat.

 

Lakiehdotuksen mukaan rangaistavaa olisi ottaa koulutusta terroriteon tekemistä varten esimerkiksi räjähteiden, aseiden taikka myrkyllisten aseiden valmistuksessa tai käytössä. Rangaistavaa olisi myös, jos "muulla vastaavalla tavalla" hankkii koulutusta terrorismiin.

...

Ehdotuksen perusteluissa on avattu sitä, mitä lainkohdassa mainittu "muu" koulutus voisi olla. Esimerkkeinä mainitaan tietoteknisten taitojen opettelu sekä terrori-iskussa käytettävän välineen, esimerkiksi lentokoneen, ohjaamisen opettelu.

 

Tuomariliiton mielestä tällainen koulutus liittyy usein ihan tavalliseen elämään. "Siten lähes jokaisen ainakin nuoren henkilön normaaliin kouluttautumiseen liittyvät tietoteknisten taitojen hankkiminen ja auton ajamisen opettelu voisivat olla tekomuotoja", Tuomariliitto huomauttaa.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Lakiehdotus+saa+moitteita++jopa+lento-opettelusta+terrorismiep%C3%A4ily/a1376273690788

 

Tämmöistä Hesarissa, valitettavasti alkaa heilläkin otsikointi mennä jo vähän iltalehtilööppien tasolle jutun sisältöön nähden.... Tästähän aikanaan oli jenkkilässä enemmänkin keskustelua, kun epältiin/havaittiin 911-väen käyttäneen oikeiden lentokoulutussimujen lisäksi PC:n simulaattoriohjelmiakin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seuraava vaihe on lienee se, että tuomitaan kaikki äidit, koska ovat synnyttäneet mahdollisia terroristeja. Vai olisiko parempi tuomita kaikki Supon jäsenet kun puhuvat terrorista, koska joku voi tästä saada yllykkeen asiaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

9/11:n jälkeen ei lentokoneita ole tiettävästi käytetty "terroriteoissa", mitä nyt muutamassa tapauksessa valtioterrorismin piiriin kuuluvissa pommituksissa. Mutta sehän on tietysti valtiokoneiston edustajan kannalta hyväksyttävää.

Sen sijaan moottoriajoneuvoja moottoripyöristä rekkoihin käytetään lähes päivittäin erilaisiin huomattavan tuhoisiin väkivaltatekoihin. Jos virkamies ja/tai poliitikko olisi johdonmukainen ja todella haluaisi estää tällaiset väkivallanteot pelkäämättä kansansuosion menetystä ja pyrkisi todella tämän tapaisella lainsäädännöllä vähentämään väkivaltaa, hän ehdottomasti kieltäisi ajo-opetuksen kaikkialla ja viipymättä listaisi kaikki ajokortinomistajat epäilyksestä terroritekojen suunnitteluun.

Mutta ei. Silmänlumeeksi on kuitenkin molempien tehtävä muka jotakin.

 

OJ

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Räjähteet - mullon vahvaa typpihappoa kaapissa. Tosi vähän mutta on. Nitraamalla saa tehtyä räjähdysaineita (en tiedä miten enkä siis koskaan ole tehnyt ku ei kiinnosta, mutta tämähän ei ole pointti, "syytä epäillä" riittää). Check

Aseet - check.

Myrkylliset aseet - klooripuhdistusaineita ja ties mitä muita kemikaaleja löytyy yllinkyllin. Luulisin, että niistä saa jotain myrkkyä sotkemalla, eiköhän netistä löydy ohjeita. Check.

Tietotekniset taidot - check.

Lentokoneen ohjaus - huh, vain ultra! (sarkasmia)

 

Olipa lähellä!

 

Tosin onhan mulla muuta(kin) rikolliseen toimintaan auttavaa laitteistoa kuten plasmaleikkuri, rälläkkä, jne. Olenko yhteiskunnan vihollinen #1?

 

Edit: Minusta tämä on sellainen asia mistä SIL ja SMLL voisi hyvin ärähtää. Eiköhän lentotoimintaa ole demonisoitu ympäristöntuhoajana, onnettomuusherkkänä, y.m. ihan tarpeeksi ja turhaan.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään