Harri Koskinen

Airbus toimitti 8 000. lentokoneensa

1 viesti aiheessa

Lehdistötiedote 5.8.2013

 

Airbus toimitti 8 000. lentokoneensa

 

Yli 10 miljardia matkustajaa on lentänyt Airbusin polttoainetehokkailla lentokoneilla

 

Airbus on toimittanut 8 000. lentokoneensa AirAsian Indonesian-yhtiölle. A320-kone nousi Ranskan Toulousesta 3. elokuuta ja laskeutui aiemmin tänään uuteen tukikohtaansa Jakartaan.

 

Virstanpylväs on osoitus Airbusin siviililentokoneiden markkinajohtajuudesta. Airbus valmistaa markkinoiden kehittyneimmät, polttoaineen kulutukseltaan tehokkaimmat lentokoneet. Yhtiöllä on markkinoiden laajin, kaikki segmentit 100-paikkaisista yli 500-paikkaisiin koneisiin kattava konevalikoima.

 

“AirAsialla on pitkäaikainen ja erityinen liikesuhde Airbusin kanssa, joten tämä on merkittävä hetki meille molemmille. Airbusin työntekijöiden sitoutuminen huipputuotteiden valmistamiseen on suhteemme kulmakivi. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Airbusin 8 000. lentokone kuuluu juuri meidän laivueesemmme. AirAsiaa ja Airbusia yhdistävät edelläkävijyys, tulevaisuuteen katsominen ja kova työ, minkä seurauksena me molemmat olemmet aloillamme markkinajohtajia”, sanoo AirAsia-konsernin toimitusjohtaja Tan Sri Tony Fernandes.

 

”Airbusin lentokoneiden erinomainen polttoainetehokkuus ja taloudellinen tehokkuus ovat AirAsian menestyksen kulmakiviä. Uudet modernit koneet tukevat kunnianhimoisia kasvusuunnitelmiamme”.

 

“Ei ole sattuma, että toimitamme 8 000. koneemme juuri maailman nopeimmin kasvavalle lentoyhtiölle AirAsialle. Aiempaa haastavammassa ja moniulotteisemmassa globaalissa markkinatilanteessa teemme entistä enemmän työtä sen eteen, että asiakkaamme hyötyvät tuotteistamme aidosti. Pääsemme tähän jatkamalla innovaatiotyötämme yhdessä asiakkaidemme kanssa”, sanoo Airbusin toimitusjohtaja Fabrice Brégier.

 

Aasian suurin halpalentoyhtiö AirAsia-konserni lentää ainoastaan Airbusin lentokoneilla. AirAsia on Airbusin suurin A320-perheen asiakas. Se on tilannut yhteensä 475 konetta: 264 A320 neo- ja 211 A320ceo-konetta. AirAsian pitkän matkan yhtiö AirAsiaX käyttää puolestaan Airbusin laajarunkokoneita. Yhtiö on tilannut yhteensä 26 A330-300s -konetta ja kymmenen A350XWB-konetta. AirAsian väreissä lentää tällä hetkellä yhteensä 141 Airbusin konetta. AirAsialla on 16 tukikohtaa Aasiassa, muun muassa Bangkokissa, Kuala Lumpurissa ja Jakartassa.

 

[ attachment removed / expired ]

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään