Jukka Palander

Swissport ostaa Servisairin maailmanlaajuisesti

3 viestiä aiheessa

Maahuolintayhtiö Swissport ostaa Servisairin Derichebourg Groupilta. Kaupan myötä Swissportin haltuun siirtyy koko Servisairin maailmanlaajuinen toiminta, Suomi mukaanlukien.

 

Swissport on maailmanlaajuinen toimija maahuolinnassa. Se tarjoaa palveluitaan noin 118 miljoonalle matkustajalle ja huolitsee rahtia noin 3,5 miljoonaa tonnia 650 eri asiakkaan puolesta ilmailualalla.

 

Swissport työllistää noin 40 000 henkeä ja se toimii 180:llä asemalla 38:ssa eri maassa viidellä eri mantereella.

 

Servisair on kansainvälisen Derichebourg Groupin tytärtyhtiö. Yhtiö keskittyy lentokoneiden huolintaan, valmistukseen sekä huoltotoimintaan. Servisair tarjoaa palveluitaan 106 miljoonalle matkustajalle, huolitsee vuosittain 645 000 tonnia rahtia ja työllistää 15 000 henkeä maailmanlaajuisesti. Servisair toimii 106:lla asemalla 20:ssä maassa neljällä mantereella.

 

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja yhtiöt tiedottavat kaupoista aikanana tarkemmin.

 

Kauppojen myötä Swissport nousee entistä suurempaan asemaan Suomessa. Servisair teki mm. kesäkuussa pitkän sopimuksen Japan Airlinesin kanssa Helsingin lentojen huolinnan osalta.

 

Vuonna 1964 toimintansa aloittanut Servisair huolitsee Suomessa vuosittain noin 13 000 lentoa ja 35 000 tonnia rahtia. Yhtiön Suomen liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 300 työntekijää.

 

http://www.lentoposti.fi/uutiset/swissport_ostaa_servisairin

http://www.swissport.com/nc/news-media-center/news-releases/news-detail/article/derichebourg-grants-exclusivity-to-swissport-in-respect-of-the-disposal-of-100-of-servisair/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.lentoposti.fi/uutiset/eu_hyvaksyi_ehdollisesti_swissportin_servisair_kaupat_rajoituksia_helsinki_vantaan_osalta

 

EU komissio on antanut hyväksyntänsä Swissportin Servisair-kaupoille muutamilla ehdoilla. Swissportin pitää komission ehtojen mukaan myydä Servisairin Helsinki-Vantaan sekä neljän muun lentoaseman toiminnot jotta se ei saisi liian määräävää markkina-asemaa.

...

Rajoitukset koskevat asematasolla tarjottavia sekä matkustajien että matkalaukkujen huolintapalveluita. Sen sijaan landside-puolen rahdinkäsittelyn osalta tarvetta rajoituksille ei illmennyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.lentoposti.fi/uutiset/swissportin_ja_servisairin_yhdistyminen_etenee_helsingin_servisairin_toiminnot_siirtyvat_aviatorille

 

Swissportin ja Servisairin yhdistyminen otti askeleen eteenpäin, kun Swissport myi osan Servisairin toiminnoista EU-komission joulukuussa 2013 antaman kannanoton mukaisesti. Toiminnot Lontoon Gatwickissä, Newcastlessa, Birminghamissa ja Helsingissä myytiin pohjolan suurimmalle yksityiselle huolintayhtiölle Aviator Groupille.

...

Swissport ja Aviator Group allekirjoittivat kauppasopimuksen 10. huhtikuuta. Solmittujen kauppojen myötä 600 työntekijää Englannissa ja 300 Suomessa siirtyvät Aviatorin palvelukseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään