Timo Hyvönen

EFKW - Ummeljoki

10 viestiä aiheessa

Moi,

 

kävin eilen Ummeljoella kun sille nyt on olemassa EF-koodikin - vai onko? EFKW ei löydy mistään virallisista neteistä (hehe) joten onko tuolla lentopaikalla jonkinlainen status?

 

Kunnon, sijainnin ja yleisesti kokonaisuuden kannalta voisi olla: kilsan nurmibaana ja 1200-metrinen ristibaana tulossa juuri. Ruohopinta oli juuri leikattu ja toimi oikein hyvin.

 

Jotenkin nuo dokumentit tuntuvat laahaavan vähän perässä, http://www.trafi.fi/filebank/a/1368015701/6d206a679b4d408a710283479db93352/12479-Lentopaikkojen_paallikot_NETTIVERSIO_7_5_2013.pdf on Kuhmon kentästä 2-3 vuotta vanha tieto lentokentän päälliköstä.

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

EFKW ei löydy mistään virallisista neteistä (hehe) joten onko tuolla lentopaikalla jonkinlainen status?

 

Kunnon, sijainnin ja yleisesti kokonaisuuden kannalta voisi olla: kilsan nurmibaana ja 1200-metrinen ristibaana tulossa juuri.

 

Ei taida olla virallista statusta. Kuulemma lentokonehalli on liian lähellä kiitotietä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jahah...kerhomme koneilla saa laskeutua vain virallisille lentopaikoille joten tein eilen sitten virheen. Kenttä kyllä oli kovasti hieno ja varmaan se uusi poikkikiitotie korjaa tuon epävirallisuuden tarvittaessa...

 

Miten ihmeessä se sitten voi olla EF-kenttä, mun pihalla on tästedes EFTH

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi,

 

kävin eilen Ummeljoella kun sille nyt on olemassa EF-koodikin - vai onko? EFKW ei löydy mistään virallisista neteistä (hehe) joten onko tuolla lentopaikalla jonkinlainen status?

Moi!

 

Tietojeni mukaan Ummeljoki on yksi suomen viidestä kevytlentopaikasta.

Tietolähteeni on Trafin 29.05.2012 toimittama ”Kevytlentopaikkaluettelo, 17.6.2011"

 

http://koti.mbnet.fi/korsu/kevytlentopaikat/wiki/doku.php?id=home

 

-Markku

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok...eli EFKW on virallinen mutta epävirallinen..tai rekisteröity ja/mutta/tai..

 

Mikähän se Teuvon paikka Sotkamossa on, muistelen että hän itse kutsuu sitä "varalaskupaikaksi"

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jospa kentän omistajan tähän viestiketjuun vastaisi, ettei näiden akkojen tapaista "kuulemma" -juttuja toivottavasti tarvisisi lukea. Hangaari ei ole liian lähellä kiitotietä. Syy puutteellisiin tietoihin on sivuston ylläpitäjän Olli Lehtisen poistuminen keskuudestamme viime syksynä. Toinen takaisku tuli, kun kaksi vuotta hangaarissa konetta pitänyt ja kentällä lentänyt Markku Kuittinenkin poistui keskuudestamme. Ummeljoki EFKW, KW kunnioittaa Kasper Wredeä, joka ensimmäisenä lensi todistettavasti Suomessa Kymijoen jäällä Ummeljoella, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta, jolloin kentällä järjestetään 100-vuotisjuhlat. Kenttää käyttää tällä hetkellä omistamani U514 ja U655, Timo Hämäläisen omistama U365 ja yksi Trike. Moottoroidut liitovarjomiehet lentävät siellä, radio-ohjattavat helikopterit ja lentokoneet myöskin. TraFi:n tarkastaja on käynyt tarkastamassa lentokentän kolme vuotta sitten, ne puutteet mitä löytyi, korjattiin välittömästi. Kentällä on kaikkiin rakennuksiin  rakennuslupa, ympäristölupa ja ensi kesäksi on valmistuu majoitus -ja sosiaalirakennukset, joille rakennuslupa myönnettiin keväällä.  Kentälle pystyy majoittumaan, saunomaan, pitämään pieniä palavereja isompikin porukka metsän keskellä luonnon rauhassa, savusaunallekkin on rakennuslupa. Kentällä on maaradio, jota käytetään Ummeljoki maa -nimikkeellä, löytyy myös kiinteä tuulimittari. Taajuutena käytetään Utin taajuutta, joka on sovittu Utin tornin kanssa. Poikittainen kiitotie 29/17, joka valmistuu, kun omistaja kerkiää sen tekemään, jossa ei ole reuna eikä päätyesteitä. Kenttä pyritään pitämään auki mahdollisuuksien mukaan ympäri vuoden. Kenttä on tarkoitettu kaikille ilmailualan harrastajille. Kolmannet perinteiset juhlat lentokentällä kyläyhdistys järjestää 15.8.2013, jolloin on erilaisia tapahtumia kentän läheisyydessä ja voin toivottaa kaikki ilmailijat lentäen tai autolla tervetulleeksi, lisätietoja löytyy www.ummeljoki.com -sivustolta. Samana päivänä paljastetaan Tampereen Ilmakillan tekemä näköislentokone, jossa on alkuperäisiä osia Kasper Wreden koneesta. Se tuodaan Ummeljoen kyläyhdistyksen tekemään vitriiniin Anjalankosken ABC:lle ja muistokivi sijoitetaan Ummeljoen puolelle, Kymijoen rannalle. Hyvää kesää toivottaen ja tervetuloa kaikki ilmailuharrastajat lentopaikalle. Tuomo Salonen puh. 0500 552 121.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jospa kentän omistajan tähän viestiketjuun vastaisi, ettei näiden akkojen tapaista "kuulemma" -juttuja toivottavasti tarvisisi lukea.

 

Vai että akkojen tapaista. Kirjoitin tuohon ylle hallin läheisyydestä kiitotiehen ainoastaan sen minkä kuulin kentällä siellä viime vuonna käydessäni. Hyvä kun oikaisit tuon virheellisen tiedon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

VFR SUOMI / FINLAND sisältää perustietoja VFR-lentämisestä sekä tiedot valvomattomista lentopaikoista Suomessa.

...

Tiedot mittarilentopaikoista on julkaistu AIP:sa.

...sanoopi VFR Finland-dokkari. Nuo valvomattomat lentopaikat taasen taitavat olla niitä kirjaintunnuksellisia, epävirallisia ei tuollakaan ole.

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään