Aarno Isomäki

Ultrille uusia määräyksiä

4 viestiä aiheessa

Huippusuositun ultrakevytlentäjän lupakirjan vaatimukset ovat menossa uusiksi vuoden loppuun mennessä.

Ilmailuliiton esityksessä ultrakevytlentäjän lupakirja muuttuisi toistaiseksi voimassa olevaksi, kun nykyisin lentolupakirja on voimassa viisi vuotta.

 

Esityksen mukaan koneen käyttöoikeus täytyisi uusia ensi vuodesta alkaen kahden vuoden välein, aina vähintään lennonopettajan johdolla .

 

Mikäli lentotunteja on kertynyt viimeisen vuoden aikana vähemmän kuin kuusi, vielä valmisteilla olevan esityksen mukaisesti joutuisi lentämään tarkastuslennon.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013061017135683_uu.shtml

 

EDIT: Lisätty "referaatti" uutisesta, kuten säännöt edellyttävät /MM

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiintoista. Kun UL-lupakirjamääräystä viimeksi uudistettiin, oli EUT:n ehdotuksena pitää minimikoulutusvaatimus samana (20 h) mutta ottaa mukaan kertauskoululennot peltikonelentäjien tapaan. Tämä kaatui kuitenkin kahteen asiaan. Viranomaisen puolelta (eräs silloisista apulaisjohtajista) haluttiin ehdottomasti nostaa minimivaatimusta (ei näköjään toiminut). Ajatusta vastutettiin myös ilmailuliiton piirissä. UL-lupakirja rinnastettiin vloimakkaasti erääseen toiseen ilmailulupakirjaan, eikä siihen haluttu missään nimessä kertauskoululentoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiintoista nähdä, menevätkö nämä kertauslennot "ristiin" eli jos pp-lentsikalla/mopulla/purtsikalla/... lentää kertauskoululennon tai tarkkarin, riittääkö se "resetoimaan" UPL:n.

 

t. TImo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään