Sami Puro

FF-3 eläkkeelle

1 viesti aiheessa

Kuvia: http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,106783.0.html

 

http://yle.fi/uutiset/nayttava_ylilento_kruunasi_fokkerin_viimeisen_lennon/6662399

 

Ilmavoimien materiaalilaitos on luovuttanut Fokker F27 -lentokoneen opetusvälineeksi Poriin. Winnovan ammattioppilaitoksen lentokonetekniikka vastaanotti koneen puoliltapäivin Porin lentokentällä, jonne se lennettiin Tikkakoskelta.

 

Laaja joukko lentokonebongareita seurasi, kun Puolustusvoimien Fokker F27, yksilötunnukseltaan FF-3 laskeutui aurinkoiselle Porin lentokentälle tiistaina kello 11.40. Erikoislaatuisen lennosta teki se, että kyseessä oli vuonna 1984 valmistuneen lentokoneen viimeinen lento. Konevanhus sai yleisöltä ansaitsemansa aplodit sen laskeutuessa Porin lentokentän kiitoradalle.

 

- Lento meni oikein miellyttävästi. Keli oli tasainen, vähän tuulta täällä lopussa, kuvaili koneen kapteeni Justus Honkanen viimeistä matkaa.

 

Laskeutumisia lentokoneelle ehti kertyä yli 19 000 ja lentotunteja lähes 16 000. Viimeisen operatiivisen lentonsa kone teki jo maaliskuussa.

 

- Hienoahan tämä on ehdottomasti, että saamme Fokkerin tänne Poriin Winnovan koulutuskäyttöön. Pori on vanhat ilmailuperinteet omaava kaupunki ja itsekin lentokoneihmisenä tämä on sydämeen jäävä asia, jonka muistaa, sanoo Winnovan lentokonetekniikan laatupäällikön Jari Lammi.

 

Pidetään lentokuntoisena myös opetuskäytössä

 

Koneesta tulee tärkeä väline Winnovan ammattioppilaitoksen lentokoneasentajaopetusta. Oppilaitoksella on jo entuudestaan samanlainen lentokone opetuskäytössä. Oppilaat pääsivät tutustumaan koneeseen jo iltapäivällä. Kone aiotaan pitää lentokunnossa myös sen eläkepäivillä oppilaitoksessa. Ilmaan se ei kuitenkaan enää nouse.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään