Juha Klemettinen

Yleisilmailijoiden kausikortteihin muutoksia

2 viestiä aiheessa

Yleisilmailijoiden kausikortteihin muutoksia 1.7. alkaen

 

Finavia uudistaa lentoasemiensa kausikorttihinnoittelua. Uudistuksen tavoitteena on edistää eri asiakasryhmien erilaisten palvelutarpeiden huomioimista ja mahdollistaa yleisilmailulle kattavat palvelut myös tulevaisuudessa.

 

Osana Finavian yhteiskuntavastuuta ja yhteiskunnallista palvelutehtävää Finavia mahdollistaa yleisilmailulle laajat palvelut eri puolilla Suomea. Kausikorttihinnoittelu on suunniteltu tukemaan yksityis- ja harrasteilmailua ja se kattaa lentoaseman liikenne- ja paikoitusmaksut.

 

Yleisilmailu on Finavialle voimakkaasti alikatteellista, sillä siitä saatavat tulot jäävät oleellisesti alle yleisilmailun Finavialle aiheuttamien kustannusten. Näin ollen Finavia tukee suomalaista yleisilmailua vuosittain jopa sadoilla tuhansilla euroilla.

 

Finavian tavoitteena on omalta osaltaan edistää suomalaista ilmailukulttuuria ja mahdollistaa yleisilmailua myös tulevaisuudessa sekä panostaa yritysluonteisen lentotoiminnan palvelujen kehittämiseen.

 

Uudistus erottaa yritysmäisen ilmailun ja harrasteilmailun

 

Finavia ottaa käyttöön 1. heinäkuuta alkaen kaksi erilaista kausikorttityyppiä. Kausikorttiuudistus ei aiheuta muutoksia harrasteilmailijoille, sillä harrasteluontoisen ja voittoa tavoittelemattoman ilmailun kausikortin hinta pysyy nykyisellä tasolla. Ensi vuonna hinta noussee inflaation suuruisen tarkistuksen verran. Ammattimaista lentotoimintaa harjoittaville yrityksille ja toimijoille tarjotaan uusi kausikortti, jonka hinta on 25 % korkeampi kuin harrasteilmailun kortti.

 

Uudistuksen myötä myös koneen painoon perustuvasta porrastetusta hinnoittelusta luovutaan, mikä on yleisilmailijoiden kannalta hyödyllinen ja toivottu muutos. 1.1.2014 alkaen sekä harrasteilmailun että ammattimaisen ilmailun kausikortissa siirrytään kilokohtaiseen hinnoitteluun, jossa hinta nousee lineaarisesti lentokoneen painon mukaan.

 

Finavia tarjoaa ja kehittää lentoasema- ja lennonvarmistuspalveluja, joiden kulmakivinä ovat turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus. Finavian kattava 25 lentoaseman verkosto mahdollistaa kansainväliset yhteydet Suomesta maailmalle − ja maailmalta eri puolille Suomea. Helsinki-Vantaan lentoasema on Pohjois-Euroopan johtava vaihtoasema kaukoliikenteessä. Vuoden 2012 liikevaihto oli 359 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2800.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään