Pentti Salo

Mikä radio kyseessä?

4 viestiä aiheessa

Ohessa kuva saamastani radiolaitteesta. Kyseessä Telefunkkenin sisuskaluilla tehty laite ja kuorien teksti on silti englanniksi. Kolmiosainen värkki. Virtalähde muuntajalla ja volttimittarilla 110-220 V eurooppalaisen pistokkeen kera. Vastaanotin kuulokkeineen ja taajuusasteikkoineen. Lähetin sisäänrakennetulla sähkötysavaimella. Sarjaan kuului myös erillinen sähkötysavain ja saksalaiset 400 ohmin kuulokkeet. Mikä lienee kun verkkovirralla toimitaan. Taajuusalue voisi olla jotain 3,6 Mhz. Putkikone.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Pena

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo vekotin näyttää kotitekoiselta radioamatööriasemalta. Se on kasattu 1950 luvun osista. Taajuusvälillä 3,5 - 3,8 mHz on suosittu 80 metrin amatöörialue.

 

Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nuo kuulokkeet näyttävät tutuilta. Olen pitänyt samanlaisia päässäni paljon nuorempana  :)

 

Isäni tekemässä kidekoneessa oli ja on samanlaiset. Isäni alkuperäinen kide on lasiputki. Toisessa päässä on nuppi. lasiputken sisällä on terävä neula.Neulan kohdalla on jotain metallia. Ilmeisesti Germaniumia. Nupilla tökkimällä saatiin silloin aikaiseksi diodi. Yritin itsekkin sitä, mutta en saanut aikaiseksi liitosta. Vaihdoin sitten tilalle Philipsin diodin. Oli muistaakseni OA-95. Sitten alkoi ratio kuulua  :)

 

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kidekone

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiiitoksia vastauksista. Epäilinkin radioamaatöörivehkeeksi, koska rakensin aikoinaan 3,5 Mhz radioamatöörivastaanottimen ja sisuskalut olivat lähes identtiset. Kuoret ovat kuitenkin teollisesti valmistettuja ja lontoonkielisillä teksteillä, kuten omassanikin. Asia selvitetty.

Pena

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään