Sami Puro

Finnairin tekniikan ex-väkeä houkutellaan ulkomaille

3 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/finnairin_poispotkimia_lentomekaanikkoja_houkutellaan_lahi-itaan/6650111

 

Lentoyhtiö Finnair on viimeisten vuosien aikana karsinut kovalla kädellä teknistä henkilökuntaansa. Viimeksi Finnair irtisanoi 290 henkilöä huoltotoiminnoista alkane kesäkuusta. Nyt kiinnostusta kotimaisiin lentomekaanikkoja kohtaan tulee kauempaa Suomen rajojen takaa.

 

- Esimerkiksi Qatar Airlines hakee koko ajan mekaanikkoja ja teknistä osaamista. Emirates ja Etihad Airways ovat myöskin laajentamassa ja aggressiivisesti hakemassa markkinoita. Royal Jordanian ja unohtamatta Turkish Airlinesia tarvitsevat teknistä osaamista ja henkilökuntaa, kertoo pääluottamusmies Jukka Korhonen Ilmailualan Uniosta.

 

Lähi-idän öljymaiden lentoyhtiöiden kiinnostus suomalaisista mekaanikoista ei ole sattumaa.

 

- Suomalaisen lentomekaanikon vahvuus on osaaminen, joka on koostunut laajasta tehtäväkirjosta ja kokemuksesta. Täällä tehdään alusta loppuun saakka kaikkia järjestelmiä, eikä niinkään erikoistuta tietyn pienen alueen tehtäviin. Myös laivasto, jolla Finnair lentää, on maailmalla laajasti käytössä. Ylipäänsä suomalaiset ovat rehdin työntekijän maineessa, Korhonen sanoo.

 

Hänen mukaansa suomalainen lentomekaanikko voi edetä esimiestehtäviin, koska työntekijät ovat tottuneet työskentelemään tiimeissä ja työskentelemään ryhmän osana. Vaikka Lähi-Idän alueen lentoyhtiöt hakevat osaavaa työvoimaa Pohjolasta saakka, kynnys lähteä kokeilemaan siipiä uuteen ympäristöön on korkealla, vaikka palkkakin saattaa olla usein parempi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään