Pekka Lehtinen

Royal Air Marocin koneet Helsingissä 1990-luvun alussa

7 viestiä aiheessa

Tervehdys.

 

Olen huhuillut saman asian perään täällä joskus aiemminkin, mutta kokeillaan taas.

 

Matkustin tenavana Helsingistä Agadiriin Marokkoon 28.12.1990 ja paluu oli viikkoa myöhemmin. Yhtiönä oli Royal Air Maroc. Konetyyppi on jäänyt kuitenkin epäselväksi ja tähän saakka olen aina kuvitellut sen olleen oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto, joka yhtiöllä tuohon aikaan oli eli B757-200. Nyt kuitenkin sain infoa, että yhtiö on noihin aikoihin operoinut jonkinlaisia keikkoja Helsinkiin B747SP-koneella. Olisiko kenelläkään veteraanibongarilla muistikuvia noista ajoista, että minä vuosina noita jumboja täällä on käynyt? Olisi nimittäin melko kova juttu, jos saisin kuulla matkustaneeni SP-jumbolla, jonka luulin olevan aivan menetetty peli omalta osaltani.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

RAM kuskasi risteilymatkaajia charter lennoilla kanarian risteilyille SP-jumbolla ainakin vuonna 1988. Tiedän tämä varmasti, sillä sukulaiseni toi reissusta SP:n turvaohjeen minulle tuliaisiksi.

 

 

Tuolloin matkanjärjestäjä oli Alikmatkat(?) jota pyöritti liikemies Aaron Koreen. "Lemmenlaivana" noilla risteilyillä toimi vanha Itä-saksalainen junalautta MS Silver Paloma.

http://www.faktaomfartyg.se/sassnitz_1959.htm

 

Soitin sukulaiselleni jolla oli kuin olikin jäljellä dokumentteja noista matkoista ja niissä luki, että matkatoimisto on Alikmatkat, matkajärjestelyistä vastaa paikan päällä Air Finlandia yhtiö (jolla ei ole mitään ei tekemistä myöhemmän Air Finland lentoyhtiön kanssa) ja lennot hoitaa Royal Air Maroc. Laivan oli liisannut panamalainen Amegon Industries jonka toinen osaka oli Koreen ja toinen joku panamalainen henkilö.

 

Tämä konsepti lentosi ei kuitenkaan ole voinut olla, sillä kyseinen viritelmä teki konkurssin -88 tai -89.

 

Airliners.netistä löytyy yksi kuva RAM:n SP:stä Helsingissä vuonna 1994 joten jotain lentoja he ovat lentäneet tuon Koreenin sydeemin jälkeenkin.

 

PS. Air Finlandiasta on foorumilla keskusteltu vuonna 2006:

http://www.flightforum.fi/forum/index.php?FFSESS=00aecgcapgqc721f2tb3803mr2&topic=53119.0

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Matkustin tenavana Helsingistä Agadiriin Marokkoon 28.12.1990 ja paluu oli viikkoa myöhemmin. Yhtiönä oli Royal Air Maroc.

 

Valmismatka? Onko jäänyt mieleen, mikä mahtoi olla matkanjärjestäjä? Kai joka hemmolla nyt vielä on 90-luvun seuramatkaesitteet tallessa :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

B747 Jumbo kai laski huonon sään tai muun takia joskus – 90 vuonna Turkuun. Oli ollut kai ensimmäinen kerta Jumbolla sinne?  Tuli Marokosta.

Oli kuulemma vapissut ja tärissyt liitoksistaan kun sovitteli laskuun sille vähän lyhyelle kentälle. Vuosi on voinut olla -89 talvella (joulun aikaan?) tai sitten -90 vuoden puolella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jonkin verran muistikuvia näköjään löytyy, mutta ne kameran kanssa aidan takana tuohon aikaan päivystäneet ovat näköjään yhä piilossa. :)

 

Matkanjärjestäjä oli mahdollisesti Toivelomat (sellaiset punaiset logot yms) mutta saatan sotkea johonkin muuhunkin reissuun tämän. Toinen veikkaus olisi Lomamatkat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään