Timo Hyvönen

Liikenteen turvallisuusviraston harrasteilmailun tarkastuspalvelut kilpailuteta

1 viesti aiheessa

Trafi kilpailuttaa!

 

http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-010786/

 

Ilmailulain (2009/1194) 28§:n mukaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi valvoo, että ilma-alukset sekä niiden laitteet ja osat täyttävät lentokelpoisuuden vaatimukset. Trafilla on oikeus tarkastaa ja katsastaa ilma-alus ja määrätä sillä lennettäväksi koelentoja. Trafi voi käyttää lentokelpoisuuden valvonnassa apunaan 24 §:ssä tarkoitettua lento-kelpoisuuden hallintaorganisaatiota tai muuta koti- tai ulkomaista asiantuntijaa.

 

Hankinnan kohteena on ilmailumääräyksen AIR M16-1 kohdan 2 ja 4 mukaisten lentokelpoisuustarkastusten käytännön suorittaminen, sekä ilmailumääräysten AIR M5-10 kohdan 3.7 mukaisten ultrakevyiden ilma-alusten ja OPS M2-9 kohdan 2.1 mukaisten liitimien tyyppitarkastusten suorittaminen viranomaista avustavana työnä siten, että Trafi myöntää tarkastuksiin liittyvät todistukset Toimittajan valmistelemien dokumenttien perusteella.

 

Työt määritellään tehtäväkohtaisesti tarkemmin Tilaajan toimesta. Tehtäväkohtaiset lähtötiedot annetaan kuhunkin työhön liittyen ennen työn aloittamista.

 

Tarkastuksia suoritetaan pääasiassa Suomessa. Jos tarkastuksia tulee suoritettavaksi ulkomailla, tarkastuksista korvataan tarkastushinnan lisäksi aiheutuneet matkakulut valtion matkustussäännön mukaisesti.

 

Suoritettavien tarkastusten tarve on alustavasti noin 50 lentokelpoisuustarkastusta ja 5 - 10 tyyppitarkastusta vuodessa.

 

---

 

Finskin irtisanomisuutisten myötä tulee mieleen, että tässä olisi ammattimiehille sauma lähteä yrittäjiksi. Alkuinvestointi kuitenkin lienee aika mittava...

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään