Marko Pesonen

Finavia käynnistää YT-neuvottelut

8 viestiä aiheessa

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194809917193/artikkeli/aluelennonjohto+marssi+ulos+tampereella.html

 

Työntekijät aluelennonjohdosta Tampereen Aitovuoressa ovat marssineet ulos torstaina iltapäivällä. Työntekijät palaavat työhön perjantaina kello 18.

 

Ulosmarssin aikana lennonjohto hoidetaan esimiesvoimin.

 

EDIT:

 

http://www.lentoposti.fi/uutiset/suomen_aluelennonjohto_marssi_ulos

 

Lennonjohtajat palaavat töihin perjantaiaamuna kello 06.00 alkaviin vuoroihin.

 

http://www.finavia.fi/medialle/tiedotearkisto/finavia_tiedotteet/finavia_tiedote?id=10900744

 

Finavia on tänään ilmoittanut aloittavansa lennonvarmistusliiketoiminnan uudelleenjärjestelyjen suunnittelun. Tämän seurauksena aluelennonjohdon lennonjohtajat, tekniikan henkilöstö sekä lennonjohto-operaattorit ovat marssineet ulos työpaikoiltaan. Mielenilmaus kestää huomisaamuun klo 6.00 saakka.

 

http://www.sljy.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=506&Itemid=139

 

Aluelennonjohdon työntekijät Tampereella marssivat parhaillaan ulos vastalauseena Finavian suunnitelmille irtisanoa henkilöstöä ja siirtää aluelennonjohto Vantaalle.

 

Finavia on juuri päättyneessä henkilöstölle järjestetyssä tilaisuudessa kertonut suunnitelmistaan. Työntekijät vastustavat siirtoa jyrkästi ja pitävät törkeänä Finavian toimintatapaa asiassa.

 

Finavian johto on mm. kieltäytynyt tapaamasta henkilöstöä edustavaa työryhmää.

 

Töihin palataan 26.4.klo 0600 alkaen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

YLE: Helsinki-Vantaan lennonneuvojat marssivat ulos

 

Helsinki-Vantaan lentoaseman lennonneuvojat ovat tänään torstaina marssineet ulos työpaikaltaan tuenosoituksena Tampereen aluelennonjohdon työntekijöille, jotka marssivat ulos aikaisemmin iltapäivällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmm...olikos tässä tarkoitus siirtää lennonneuvontaa halvempiin maihin (Viroon yms.)?

 

Erikoista politiikkaa valtionyhtiöltä, mutta tämä näyttää olevan nyt linja (vrt. Itella, Trafi..)

 

 

t. Timo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://yle.fi/uutiset/maakuntaliitto_arvostelee_finaviaa/6638021

 

Pirkanmaan liitto moittii Finaviaa hallituksen alueellistamispolitiikan unohtamisesta.

 

Finavia suunnittelee Suomen aluelennonjohdon siirtämistä Tampereen Aitovuoresta Helsinki-Vantaalle vaikka toiminnan kehittäminen Tampereella olisi maakuntahallinnon mielestä perusteltua.

 

Esimerkiksi Helsinki-Vantaan läheisyydessä toimivan lennonjohtajien peruskoulutuksen siirtäminen Tampereen Aitovuoreen tulisi Pirkanmaan liiton mukaan selvittää.

 

Tilojen osalta vaihtoehtoinen ratkaisu voi myös olla aluelennonjohdon ja siihen liittyvien nykyisten ja uusien toimintojen siirtäminen Tampere-Pirkkalan lentoaseman yhteyteen siinä vaiheessa, kun lentoasemalle tehdään uudisrakentamista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finavian toimitusjohtajan Kari Savolaisen mukaan aluelennonjohdon säilyminen Tampereella on yksi vaihtoehto aluelennonjohdon järjestämiseen. Savolainen ehdottaa, että aluelennonjohtoa varten perustetaan uusi työryhmä. Ehdotus on Savolaisen vastaus Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen kannanottoon, jossa Ikonen toivoo aluelennonjohdon jäävän Tampereelle.

 

Finavia on suunnitellut Tampereella sijaitsevan aluelennonjohdon siirtämistä Helsinkiin. Tampereen noin sadasta työpaikasta on vaarassa 40, jos siirto toteutuu. Savolaisen mukaan työryhmässä on hänen lisäkseen mukana Tampereen kaupungin edustaja. Savolainen ei ota kantaa siihen, osallistuuko Suomen lennonjohtajien yhdistys (SLJY) työryhmän toimintaan.

 

aamulehti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Valtion lentokenttä- ja lennonjohtoyhtiö Finavia on tuomittu Vantaan käräjäoikeudessa maksamaan korvauksia yhdelletoista lennonjohdon tukitehtävissä työskennelleelle työntekijälleen. Oikeus katsoi perjantaina 23. joulukuuta antamassaan tuomiossa Finavian rikkoneen lakia yhteistoiminnasta yrityksissä eli yt-lakia.

 

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/finavialle-tuomio-rikkoi-yt-lakia-korvauksia-yhdelletoista-tyontekijalle/?shared=950768-ac10e38a-500

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään