Olli Luoma

Kuumailmapallot mukana Helsingin juhlaviikkojen avajaisissa

3 viestiä aiheessa

Tervehdys!

 

Helsingin juhlaviikkojen avajaisissa 16.8. koetaan uskomaton Kaupunkitorvet esitys http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/soiva-kaupunki-kaupunkitorvet/ . Helsingin Kauppatorin alueella yleisö pääsee nauttimaan saksalaisen taiteilijan Christoph Schlägerin tapahtumaa varten säveltämästä konsertista, johon kuuluu kierrätysmateriaaleista rakennettuja, valtavia Kaupunkitorvia sekä lisäksi mm. jäänmurtaja Urho sekä kuumailmapallojen musiikillinen ylilento. Taideperformanssiin sulautettuna torin yli lentää seitsemän kuumailmapalloa. Niiden koreihin on kiinnitetty kaiuttimet, joista kuultava musiikki on osa esitystä.

 

Kuumailmapallojen musiikin järjestää englantilainen Sky Orchestra, joka on tuonut vastaavia performansseja eri puolille maailmaa. Aikaisemmin esitykset ovat olleet itsenäisiä, nyt esitys liitetään ensimmäistä kertaa sisään suurempaan kokonaisuuteen. Sky Orchestran isä on taiteilija Luke Jerram. Tietoa heidän toiminnasta löytyy täältä http://www.skyorchestra.co.uk/

 

Kuumailmapallojen organisoinnista vastaa Linnan Pallo Oy. Viisi kuumailmapalloa tulee Suomesta ja kaksi Englannista. Merkittävä haaste on luonnollisesti sää. Pallojen on oltava tarkalleen oikeaan aikaan kauppatorin yllä. Lentoonlähtöpaikka kuumailmapalloilla valitaan tuulen suunnan mukaan ja se sijaitsee ½ - 5 km:n päässä Kauppatorista. Mikäli sää estää pallojen operoinnin avajaisiltana 16.8. perjantaina, varapäiviä ovat lauantai- ja sunnuntai-ilta. Tällöin Sky Orchestra on itsenäinen esitys.

 

Kuumailmapalloja operoivat Linnan Pallo, Aeronaut, Aerohot, Kokemuskauppa.com ja Sisä-Suomen kuumailmapallokerho. Englannista lentämään saapuu Peter Dalby.

 

Lämpimin palloterveisin

 

Olli L

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.lentoposti.fi/uutiset/kuumailmapallojen_sky_orchestra_helsingin_juhlaviikkojen_avajaisten_ylla

 

Kuuden kuumailmapallon Sky Orcherstra -performanssi lensi perjantai-iltana 16. elokuuta Helsingin yllä. Se liittyi Kauppatorilla Helsingin Juhlaviikot avanneeseen Kaupunkitorvet-tapahtumaan. Tuulinen ilta myöhästytti starttia puolella tunnilla ja yksi aiotuista seitsemästä pallosta jäi maahan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään