Arttu Heinonen

Ulkoinen salama irti kamerasta?

8 viestiä aiheessa

Elikkäs otsikon mukaista pohdintaa

Käytössä Nissin Di466 ja Di866. Tottahan nuo toimivat orjana ja laukeavat kameran pop-up salamalla. Mutta edellä mainittu tapa on hieman epävarma. Etäisyys on max. 10m, ulkokäyttöön lähinnä.

Muita vaihtoehtoja:

- radio trigger. Suosituksia?

- pc-sync adapteri salamakenkään ja master-salamaan, joka taas laukaisee toisen salaman. Mistäs noita synkkakaapeleita sais(male-male).

Yllämainituissa tapauksissa ttl-tieto ei kulje eteenpäin, vai?

 

Sittenhän olis ttl-siirtojohto, mutta kun ovat niin pirun kalliita.

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse käytän Yongnuon RF-603 -radiotriggereitä, jotka ovat halpoja ja luotettavaksi osoittautuneita. Ovat myös transceivereitä eli mikä tahansa niistä toimii sekä lähettimenä että vastaanottimena. Tämä taas tarkoittaa sitä mukavaa ominaisuutta, että niitä voi käyttää myös langattomina kaukolaukaisimina. Itselläni esimerkiksi 4kpl on toiminut hienosti niin, että yksi kädessä kaukolaukaisimena, yksi kamerassa ja kaksi muuta salamien alla.

 

Verkkokauppa.com:ssa ~45€/pari, ebaystä saa aasiasta halvemmalla. Kannattaa rungon perusteella tarkistaa minkä mallin ottaa, että saa kaukolaukaisinkäyttöön oikean kaapelin (7D:ssä on esim. eri kaapeli kuin 60D:ssä).

 

Vaatii vähän manuaaliosaamista sitten, ei osaa mitään TTL-temppuja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilasin eilen ebaysta rf-603. 4 kpl 47e, puolet halvemalla kuin verkkiksestä Tänään paketti lähti, nopeaa toimintaa  :thmbup:

Toimiikos tuo niin, että painat mistä tahansa samalla kanavalla olevasta palikasta niin se laukaisee kameran? Vai pitääkö se määrittää erikseen(master/slave)?

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tarvi määrittää erikseen, mutta kameran hotshoessa olevasta pitää olla kaukolaukaisinporttiin johto. Eli toimii juuri noin kuin kuvasit. Tosin useimmissa konfiguraatioissa joita itse osaan kuvitella, tiedät kyllä etukäteen mitä aiot käyttää laukaisuun ja mitkä ohjaavat jotain muuta. :)

 

Ainoat "ongelmat" oikeastaan noissa on, että niissä ei ole hotshoehen mitään kiristystä ja virtanappi jää salaman alle vähän piiloon, mutta ovat osoittautuneet varmatoimisiksi ja luotettaviksi.

 

Itse en TTL-ominaisuuksia ole kaivannutkaan oikeastaan, kun niissä tilanteissa kun käytän, on aina sekä salamat että kamera olleet ihan manuaalisesti säädetyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No onhan se ongelma. Onkohan tuossa tilaa laittaa eristeteippi tms?

 

Minun valinta kuvaushärpäkkeiden ostoon on ollut ja pitkään dx.com.

 

http://dx.com/s/flash+trigger+canon

 

Huom. EI toimituskuluja.

 

Miinuksena muutaman viikon toimitusaika, mutta rahaa säästyy eikä mikään kilke eikä vimpain ole vielä mennyt käytössä rikki.

 

 

PS. Onko muut hoksannu käyttää orjasalamaa kännykameran kanssa? TOimii hyvin kunhan kännyssä on oikea salama. Led- valoista en mene takuuseen että riittävät laukaisemaan päivänvalossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään