Tero Tuominen

Ilmailuliitto tyrmää Malmin rakentamisen

3 viestiä aiheessa

Suomen Ilmailuliitto 17.12.2004

 

Ilmailuliitto tyrmää Malmin rakentamisen

 

Suomen Ilmailuliitto ei hyväksy Helsingin kaupungin toimenpiteitä Malmin lentokentän vuokrasopimuksen purkamiseksi. Toisin kuin kaupunki väittää, Malmin kenttä on edelleen sellaisessa käytössä kuin sopimuksessa edellytetään. Ilmailuliitto katsoo, että pääkaupunkiseudulla tarvitaan ehdottomasti valtakunnallisestikin tärkeä ilmailukeskus monipuolisine toimintoineen. Kenttä on työpaikka 200 ihmiselle ja todellinen ilmailu-alan yritysten keskittymä.

 

Malmin kentälle ei ole löytynyt korvaavaa paikkaa. Kiikalan lentokenttä ei sovellu Malmin korvaajaksi jo pelkästään etäisyytensä takia. Tämä on todettu aiemmin Liikenneministeriön asettaman työryhmän mietinnössä. Kiikalan kenttä Salon seudun harrasteilmailupaikkana ansaitsee arvonsa ja kehittyy toivottavasti edelleen elinvoimaisena lentokenttänä.

 

Ilmailuliitto Suomen Liikunta ja Urheilun jäsenjärjestönä katsoo, että Malmin lentokentän aluetta tulee kehittää ilmailun tarpeisiin. Näin turvataan kentällä ja sen lähialueella entistä monipuolisemmat kansalaisliikunnan ja nuorisotoiminnan mahdollisuudet. Toimiva lentokenttä on Helsingin ilmailijoille luonteva ja tärkeä osa kaupungin urheilupaikkatarjontaa.

 

Helsingin Sanomien tilaamassa tilastollisesti luotettavassa mielipidekyselyssä 58 prosenttia helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentokentän. Sen rakentamista kannattaa vain 22 prosenttia vastaajista. Päättäjien on otettava tämä tulos huomioon. Pääkaupunkiseudulla on runsaasti rakentamiskelpoista maata muualla kuin Malmin lentoasemalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos näette tätä julkaistavan tai kommentoitavan jossain, laittakaapa viestiä vaikka privana.

 

Näyttää menneeen sellaisenaan läpi julkaisukynnyksen 22.12.2004 (sivu 5)

Ja Helsingin Uutisiin 22.12.2004 (sivu 9)

 

Kannattaa myös lukea Koillis-Helsingin Lähisanomien numerosta 29.12.2004 sivulta 6 kaupunginvaltuutettu Kauko Koskisen kolumni "Malmia ei saa tuhota". Se on täyttä asiaa. mm. toteamus "Ilmaliikenteen merkityksen ymmärtäminen puuttuu vieläkin joiltakin pääkaupunkimme päättäjiltä."

 

Samoin lukekaa Mari Kiviniemen haastattelu Suomenmaassa 29.12.2004 sivuilla 8-9 "Malmin tuumaustauko oli vaalibluffia"

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään