Harri Koskinen

Finavia ja Pelastusopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

1 viesti aiheessa

Finavian tiedote 21.3.2013:

 

 

Finavia ja Pelastusopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

 

Finavia ja Pelastusopisto ovat solmineet viisivuotisen sopimuksen lentoasemahenkilöstön palo- ja pelastuskoulutuksen toteuttamisesta Kuopiossa. Tavoitteena on pitkäaikaisella kumppanuudella yhteistyössä kehittää palo- ja pelastuskoulutusta lentoasemien tarpeisiin.

 

Lentoasemilla työskentely vaatii palo- ja pelastusvahvuudessa mukana olevalta henkilöstöltä palo- ja pelastuskelpoisuuden ylläpitämistä säännöllisillä koulutuksilla. Koulutukseen kuuluu perus- ja kertauskursseja sekä taitoja ylläpitäviä paloharjoituksia. Koulutettavaa henkilöstöä Finavialla on noin 300 henkilöä. Suurin osa heistä tekee palo- ja pelastustyötä oman työnsä ohella. Helsinki-Vantaan lentoasemalla työskentelee päätoimisia palomiehiä.

 

Pelastusopisto löytyi koulutuksen toteuttajaksi, kun Finaviassa kartoitettiin vaihtoehtoja modernin paloharjoitusalueen toteuttamiseksi. Finavia on aikaisemmin järjestänyt palo- ja pelastus-henkilöstönsä kouluttamisen itse oman koulutusorganisaationsa kautta.

 

"Yhteistyöllä Pelastusopiston kanssa saavutetaan laadukas koulutus Finavian tarpeisiin. Isolla koulutusorganisaatiolla on tarjota modernit puitteet harjoittelulle, hyvät opetusvälineet ja ammattitaitoinen opetushenkilöstö. Finavia toimittaa Pelastusopistolle omassa koulutuksessa käytössään olleita lentokenttäpaloautoja ja lentokonesimulaattorikin saadaan käyttöön vielä tämän vuoden aikana", toteaa Finavian pelastuspäällikkö Veli-Matti Sääskilahti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään