Harri Koskinen

Airbus ja GEDC kannustavat monimuotoisuuteen insinöörikoulutuksessa

1 viesti aiheessa

Lehdistötiedote 13.3.2013

 

Airbus ja GEDC kannustavat monimuotoisuuteen insinöörikoulutuksessa

 

Jaossa 10 000 dollarin palkinto monimuotoisuuden edistäjälle

 

Lentokonevalmistaja Airbus ja insinööritieteiden rehtoreiden foorumi GEDC (Global Engineering Deans Council) kutsuvat osallistujia kisaamaan ensimmäisestä GEDC Airbus Diversity -palkinnosta. Tarkoituksena on palkita hankkeita, jotka kannustavat kaikenlaisia opiskelijoita opiskelemaan insinööreiksi.

 

Palkinnon pitkän aikavälin tavoite on varmistaa, että ilmailuala heijastaa sitä ympäröiviä yhteisöjä. Tämä merkitsee sitä, että alalla toimii työntekijöitä erilaisista sosiaalisista ja kulttuuritaustoista, miesten ja naisten osuus työnvoimasta on tasapainossa ja vammaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet työntekoon.

 

”Tiedämme, että monimuotoisuus edistää alallemme elintärkeitä innovaatioita, tehokkuutta ja osallistumista. Airbus lähtee etujoukoissa varmistamaan sen, että inspiroimme riittävän monia nuoria eri taustoista ryhtymään insinööriopintoihin”, EADS:n ja Airbusin henkilöstöjohtaja Thierry Baril sanoo.

 

”Palkintokomitea etsii hankkeita, jotka ovat tuottaneet tulosta ja joita voitaisiin kehittää edelleen paikallisesti tai jopa globaalisti. Toivomme myös muiden instituutioiden ottavan haasteen vastaan varmistaakseen sen, että insinöörit heijastavat yhteiskuntaamme”, GEDC:n puheenjohtaja Sarah Rajala Iowa State -yliopistosta sanoo.

 

Airbusin lahjoittama 10 000 dollarin palkinto on tarkoitettu jo tehdyn työn jatkamiseen.

 

Palkintolautakunta käy läpi kaikki 31.5.2013 mennessä jätetyt ehdotukset, joista valitaan kymmenen esitettäväksi arviointikomitealle. Siihen kuuluu edustajia sekä ilmailualalta että akateemisista piireistä ‒ jäsenet ilmoitetaan huhtikuussa.

 

Arviointikomitea valitsee kolme ehdotusta, joiden edustajat kutsutaan GEDC:n vuosikonferenssiin lokakuussa 2013 esittelemään hankettaan. Voittaja ilmoitetaan konferenssin gaalaillallisella.

 

Lisätietoja palkintoehdotusten jättämistä ja osallistumisehdoista löytyy osoitteesta http://www.gedcouncil.org

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään