Harri Koskinen

Utin jääkärirykmentin talviharjoitus Lapissa 4.-15.3.2013

2 viestiä aiheessa

Maavoimat tiedottaa: Utin jääkärirykmentin talviharjoitus Lapissa

 

 

Vapaa julkaistavaksi

 

 

Utin jääkärirykmentti järjestää olosuhdeharjoituksen Lapissa 4. – 15. maaliskuuta 2013. Harjoituksessa kehitetään varusmiesten ja henkilökunnan kykyä toimia pohjoisen Suomen tunturiolosuhteissa. Harjoitukseen osallistuu noin 400 henkilöä, kymmenen helikopteria ja 140 ajoneuvoa.

 

Helikopterimiehistöjen tavoitteena on harjoitella talvi- ja tunturilentämisen erityispiirteitä sekä etsintämenetelmiä ja pimeälentoja tunturiolosuhteissa. Helikopterit lentävät osittain matalalla ja ne tekevät myös maastolaskuja. Lentotoimintaa on koko Lapin alueella kaikkina vuorokauden aikoina.

 

Varusmiehille koulutetaan harjoituksessa tiedustelu- ja taistelutehtävien lisäksi toimintakyvyn ylläpito talvisissa olosuhteissa ja pitkillä hiihtomarsseilla, Lapin tunturialueen erityispiirteet huomioiden. Joukot liikkuvat maastossa pääosin hiihtäen ja moottorikelkoilla.

 

Harjoituksen ajalle on puolustusvoimista annetun lain 14 §:n perusteella tehty päätös kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien harjoitustoimintaan Sodankylän, Kittilän, Muonion, Enontekiön, Inarin, Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien alueilla.

 

Hallinnollinen päätös on nähtävissä arkipäivisin kello 9.15 – 11.30 ja 12.30 – 15.00 välisinä aikoina Ylä-Lapin aluetoimiston asiointitiloissa Sodankylän Jääkäriprikaatissa. Päätös voidaan tarvittaessa toimittaa myös sähköpostitse, jolloin pyyntö sen lähettämisestä tulee osoittaa puhelinnumeroon 0299 454 712 tai sähköpostiin yla-lapinaluetoimisto@mil.fi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://yle.fi/uutiset/naton_sotilaat_harjoittelevat_utissa/6516877

 

Yhdysvaltojen maavoimien erikoisjoukot harjoittelevat parhaillaan Kaakkois-Suomessa. Kymmenen hengen ryhmä sotilaita saapui keskiviikkona illansuussa Hercules-kuljetuskoneella Uttiin osallistuakseen Utin erikoisjääkäreiden talviharjoitukseen.

 

Utista Yhdysvaltojen maavoimien erikoisjoukko siirtyy ensi viikolla Lappiin. Tuolloin Utin jääkärirykmentti testaa muun muassa maavoimien uutta taistelutapaa koko Pohjois-Lapin alueella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään